Με την περιφερειάρχη συναντήθηκε ο Κ. Αγοραστός

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα  Αγοραστό  δέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της η Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης , έγινε μια πρώτη ενημέρωση για την πορεία  της περιφέρειας  και  τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση σε ότι αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη  καθώς και για την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αγοραστός δήλωσε:

«Η επίσκεψή μου στη γενική γραμματέα της περιφέρειας Θεσσαλίας κα Πόπη Γερακούδη έχει διττό χαρακτήρα:

– Αφ’ ενός θέλησα να αναδείξω την προσήλωσή μου στους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας. Η κα Γερακούδη ορίστηκε από την κυβέρνηση να ασκεί τα καθήκοντα της γενικής γραμματέως της περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Είναι καθήκον όλων των Θεσσαλών να τη συνδράμουμε στο έργο της καθώς μεταξύ των άλλων θέλουμε η νέα αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην αφετηρία για τη νέα εποχή.

Βεβαίως, δεν έχω – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – λόγο να μην πιστεύω ότι και η γενική γραμματέας θα ασκήσει τα καθήκοντά της με αυστηρή προσήλωση στο θεσμικό της ρόλο και όχι καθ’ υπέρβασή του – ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο.

-Αφ’ ετέρου θέλησα να ενημερωθώ εκ των ένδον, υπεύθυνα για την πορεία των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Θεσσαλίας και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι υπηρεσίες της περιφέρειας.

Όπως ενημέρωσα την κα Γερακούδη, αφ’ ης στιγμής ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των υπολοίπων συνδυασμών για την περιφέρεια Θεσσαλίας προτίθεμαι να αναλάβω πρωτοβουλία ώστε να συναντηθούμε όλοι μαζί, με τη συμμετοχή φυσικά της γενικής γραμματέως, προκειμένου να έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση στην περιφέρεια. Ανάλογη πρωτοβουλία πρόκειται να αναλάβει και η ίδια όπως μου είπε.

Στόχος μου – θεωρώ κοινός στόχος – είναι κατά την προεκλογική περίοδο να αναδειχθούν χωρίς εξωραϊσμό και στρογγυλοποιήσεις τα σοβαρά, τα ουσιαστικά προβλήματα της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών, να συζητηθούν διεξοδικά – εξαντλητικά θα έλεγα – με την κοινωνία και να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις.

Επωφελές για την Θεσσαλία θα είναι να δούμε όλοι μας την εκλογική αυτή αναμέτρηση ως ένα πεδίο ανταγωνισμού προσφοράς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ