Με κτηνοτρόφους συναντήθηκε ο Κ. Αγοραστός

Με Θεσσαλούς κτηνοτρόφους, οι οποίοι το καλοκαίρι μεταφέρουν τα κοπάδια τους στην Πίνδο, συναντήθηκε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Οι κτηνοτρόφοι επισήμαναν στον κ. Κ. Αγοραστό τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδίως την δραματική άνοδο του κόστους των ζωοτροφών (πάνω από 100% τις τελευταίες εβδομάδες).Θεωρούν μάλιστα ότι αν εισέπρατταν την εξισωτική όπως άλλωστε είχαν ζητήσει, θα μπορούσαν να προμηθευτούν τις ζωοτροφές σε καλύτερη τιμή τόσο για τους ίδιους όσο και για τους αγρότες. 

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε: «Ξέρετε ότι ήμουν και είμαι δίπλα σας. Άλλωστε, προέρχομαι από οικογένεια κτηνοτρόφων και γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολη και απαιτητική είναι η δουλειά και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

Η κτηνοτροφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Θεσσαλία, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας.

Με την ψήφο σας, με την ψήφο των Θεσσαλών, δεσμεύομαι ως επικεφαλής της αιρετής περιφέρειας να είμαι δίπλα σας στα δίκαια αιτήματα που θέτετε προς την Ελληνική Πολιτεία, να είμαι μαζί σας στους αγώνες σας.

Ταυτόχρονα, όμως, δεσμεύομαι να έχουμε στενή συνεργασία ώστε μαζί να υλοποιήσουμε κατά απόλυτη προτεραιότητα εκείνες τις πολιτικές για να στηρίξουμε αποφασιστικά τον Θεσσαλό κτηνοτρόφο στην κατεύθυνση μείωσης του κόστους παραγωγής, πιστοποίησης, ανάδειξης και προβολής των προϊόντων του.

Ιδιαίτερα δεσμεύομαι να στηρίξω υπάρχουσες και καινούργιες συνεταιριστικές πρωτοβουλίες των κτηνοτρόφων προκειμένου να καρπώνονται εκείνοι την προστιθέμενη αξία από τα ποιοτικά προϊόντα τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ