33 δισ. “ξεχασμένα” στα… δικαστήρια

Ακούγεται απίστευτο αλλά την ώρα που από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνονται καθημερινά ονόματα φοροφυγάδων και οφειλετών του Δημοσίου, υπάρχουν ακόμη ανείσπρακτα χρέη από το 2004 καθώς οι οφειλέτες ή οι φοροφυγάδες έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και οι υποθέσεις δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί!

Σχεδόν 56.000 υποθέσεις εκκρεμούν στο διοικητικό δικαστήριο της Αθήνας, 25.000 σε αυτό της Θεσσαλονίκης και άλλες 21.000 στον Πειραιά.

Από τη στιγμή που δεν έχουν παρθεί οι αποφάσεις από τα δικαστήρια το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει ούτε… σεντ.

Το απίστευτο είναι ότι την ώρα που τα έσοδα μειώνονται και η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα μέτρα, αφήνει να λιμνάζουν 33 δισεκατομμύρια, δεν εισπράττει δηλαδή ένα ποσό το οποίο θα κάλυπτε το έλλειμμα του προϋπολογισμού για φέτος.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που είναι άλλα 32 δισεκατομμύρια, τότε γίνεται αντιληπτό, ότι στην Ελλάδα οι μόνοι που πληρώνουν είναι οι… μη έχοντες.

Τώρα και μετά τις διαπιστώσεις για την κακή πορεία των εσόδων προωθείται σειρά μέτρων που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες της δικαιοσύνης με δίκες-εξπρές για να βγουν από τα συρτάρια οι εκκρεμείς υποθέσεις, ωστόσο όπως δηλώνουν οι δικαστές ο όγκος των υποθέσεων έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα εκδικαστούν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ