Ζητούν αποζημιώσεις για το πράσινο σκουλήκι

Την Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καλλιόπη Γερακούδη επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί αγρότες απ όλη την περιφέρεια, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας Αθ. Κοκκινούλη, προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβασή της στο θέμα των αποζημιώσεων που προβλέπονται για τις πρωτοφανείς καταστροφές που προκλήθηκαν φέτος  στις βαμβακοκαλλιέργειες από το πράσινο σκουλήκι.

 Συγκεκριμένα, οι αγρότες ζητούν λόγω της έντασης του φαινομένου και κατ εξαίρεση του κανονισμού που προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις αποζημίωση μέσα από τη διαδικασία των ΠΣΕΑ, να  εξατομικευτούν οι ζημίες ανά παραγωγό και αναλόγως να δοθούν οι αποζημιώσεις.

«Η ζημία δεν είναι ίδια σε όλες τις καλλιέργειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας προσθέτοντας ότι υπάρχουν κτήματα που  έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ σε κάποια χωριά δεν καταγράφονται ζημιές. Με βάση αυτό το δεδομένο, είναι ομόθυμη η θέληση των βαμβακοπαραγωγών να υπάρχει δικαιοσύνη στην απονομή των αποζημιώσεων, ώστε να ενισχυθούν αναλογικά αυτοί που επλήγησαν περισσότερο.

Η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας που παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη  της σοβαρής ασθένειας στις βαμβακοκαλλιέργειες  το τελευταίο διάστημα,  δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα  στο Υπουργείο, με την ηγεσία του οποίου  έχει ήδη πραγματοποιήσει  επαφή για το θέμα των αποζημιώσεων.

Η κ. Γερακούδη ζήτησε και θα  λάβει εντός της ημέρας επιστημονικά τεκμηριωμένο υπόμνημα με τις θέσεις των Θεσσαλών αγροτών, το οποίο και θα προωθήσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ