Κ. Αγοραστός: Εφιάλτης η ανεργία στη Θεσσαλία

«Στη Θεσσαλία η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων τείνει να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Βόλο.

Χωρίς ούτε να το ανακοινώσει ούτε να ειδοποιήσει προκειμένου να αποκτήσει μια πραγματική κι όχι ωραιοποιημένη εικόνα των διαστάσεων της ανεργίας, ο κ. Κ. Αγοραστός μετέβη νωρίς το πρωί στον ΟΑΕΔ και συζήτησε διεξοδικά με ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους στον οργανισμό.

«Τα επίσημα στοιχεία είναι εφιαλτικά αλλά η πραγματική κατάσταση είναι πιο ζοφερή. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι το Φθινόπωρο θα υπάρξει εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτόγνωρα ποσοστά για τη χώρα μας και ειδικότερα για την περιφέρειά μας.

Βεβαίως, η πραγματική κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι ακόμη πιο ζοφερή απ’ όσο δείχνουν τα στοιχεία για την ανεργία, αφού σε αυτά δεν καταγράφεται ούτε η εκ περιτροπής απασχόληση, ούτε η μετατροπή θέσεων πλήρους σε μερικής απασχόλησης και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κερδίζουν έδαφος», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

«Η ανεργία – υπογράμμισε – είναι το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα στην κοινωνία της Θεσσαλίας και οφείλουμε όλοι να το αναδείξουμε στις πραγματικές του διαστάσεις χωρίς υπεκφυγές. Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη σε μέσα σε λίγους μήνες οφείλεται κατά μείζονα λόγο στο Μνημόνιο και τους εμπνευστές της υπαγωγής της χώρας μας στην τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Προσωπικά δεσμεύομαι να ασχοληθώ κατά απόλυτη προτεραιότητα με την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης ειδικά για τις νέες και τους νέους μας.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τη νέα γενιά είναι να αφήσουμε τους δρόμους προς την εργασία ανοιχτούς. Να δώσουμε στα παιδιά μας την ελπίδα για μια ζωή παραγωγική και αξιοπρεπή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ