Ούτε μέτρα ούτε και παροχές

Ο προϋπολογισμός του 2010 “θα βγει”, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει ανάγκη για νέα δυσάρεστα μέτρα”. Σε συνέντευξή του στη “Real”, ο κ Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περικοπής μισθών και επιδομάτων εορτών στον ιδιωτικό τομέα απαντά ότι δεν έχει τεθεί κάτι τέτοιο εκ νέου από την τρόικα και εκφράζει την πεποίθηση ότι αν υπάρξουν ισορροπημένες αυξήσεις την επόμενη τριετία, δεν θα τεθεί.

Για την ανεργία, δέχεται ότι θα αυξηθεί αφού η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, αλλά δεν συμφωνεί με τα ποσοστά της τάξης του 20%, που αναφέρει το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι προφανώς περιλαμβάνει στην ανεργία και μη παραδοσιακές μορφές απασχόλησης.

Βρίσκει υπερβολικά απαισιόδοξο το προβλεπόμενο ποσοστό της ύφεσης για το 2010 από τον Economist, στο 4,8%, και προσθέτει ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η επάνοδος της εμπιστοσύνης των αγορών στην ελληνική οικονομία.

Για την υστέρηση εσόδων, λέει ότι έχουμε μπροστά μας την είσπραξη του ΕΤΑΚ, του ΦΜΑΠ, την είσπραξη προστίμων από το κυνήγι της φοροδιαφυγής και σημειώνει ότι αν τελικά υπάρξει υστέρηση θα είναι μικρή.

Ερωτηθείς για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ενόψει ή μετά τις δημοτικές εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών απαντά ότι αυτή δεν διαφοροποιείται με βάση τον εκλογικό κύκλο.

Ως προς το λεγόμενο “οικονομικό πακέτο” που φημολογείται ότι μπορεί να δημοσιευτεί στη ΔΕΘ, απαντά ότι “Η δεδομένη δημοσιονομική κατάσταση είναι απολύτως σαφής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ