Αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων ο Φ. Σαχινίδης

 Το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα στην οικονομία απέκλεισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς –όπως είπε- η κυβέρνηση είναι εντός στόχων, σε ό,τι αφορά την τήρηση του προϋπολογισμού.

«Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα. Τα αποτελέσματα για το πρώτο επτάμηνο επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της, σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του προϋπολογισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, οι συζητήσεις περί επιβολής νέων μέτρων «δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά να δημιουργούν ένα κλίμα ανησυχίας, μια αρνητική ψυχολογία στους καταναλωτές, στους επιχειρηματίες, σε όλους όσους θέλουν ή σκέπτονται να επενδύσουν».

Ο υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα θα κάνουν την οικονομία πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφή, ενώ θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση επενδύσεων, μέσω των οποίων θα έρθει –όπως υποστήριξε- και η ανάπτυξη.

Αναφερόμενος επιπλέον στις μετατάξεις των υψηλών συντελεστών ΦΠΑ o κ. Σαχινίδης επισήμανε ότι στο προσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στις 4 του Οκτώβρη θα υπάρχουν οι προτάσεις για το ποιες είναι εκείνες οι κατηγορίες των αγαθών και των υπηρεσιών που θα πάνε στον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Η εφαρμογή τους όμως, διευκρίνισε, θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και πρόσθεσε: «Έχουμε πει επανειλημμένως ότι σ’ αυτή την αξιολόγηση θα λάβουμε υπόψη μας τι σημαίνει για την οικονομία, τι σημαίνει για συγκεκριμένους κλάδους, τι σημαίνει για τον πληθωρισμό η όποια επιλογή και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια θα αποφασίσουμε, τι ακριβώς θα μετατάξουμε στον υψηλότερο συντελεστή και ποια μέτρα ισοδύναμα θα φέρουμε έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες σε έσοδα που υπάρχουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ