Φθηνές δικαιολογίες Τζανακούλη

Με λύπη διαβάζει κανείς σήμερα την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Λάρισας, σαν απάντηση στην ανακοίνωση του Γ. Σάπκα,  για τα όσα συμβαίνουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου σχετικά με τις προσλήψεις.

Αντί ο κ. δήμαρχος να πει αλήθειες για το ποιοι έχουν προσληφθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με 11μηνες συμβάσεις έργου στους βρεφονηπιακούς, για το ποιοι από αυτούς είναι συγγενείς ποιών, αλλά κυρίως γιατί καθυστέρησε φέτος να ζητήσει την έκδοση απόφασης μέσω ΑΣΕΠ, προτίμησε και πάλι βάσει της γνωστής του τακτικής να ρίξει όλα τα βάρη σε άλλους. Είπε για παράδειγμα ότι φταίει το ΑΣΕΠ που καθυστέρησε να εγκρίνει την προκήρυξη η οποία ζητήθηκε από το δήμο -πιθανότατα- τον Ιούλιο, αφού σχετική απόφαση πήρε το δ.σ. στα μέσα Ιουνίου. Φυσικά δεν αναφέρει πουθενά ο κ. δήμαρχος ότι από την 1η Ιανουαρίου  υποχρεούται ο δήμος να κάνει προσλήψεις συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ, και κατά συνέπεια θα έπρεπε να ζητήσει την έκδοση της σχετικής προκήρυξης πολύ νωρίτερα από τον Ιούνιο, με δεδομένο ότι γνώριζε προ καιρού τις ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών. Οσο για τη δικαιολογία που προβάλει για την απόσυρση της σχετικής προκήρυξης, η οποία δημοσιεύτηκε στον “Ημερήσιο Κήρυκα”, μάλλον νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς που μπορεί να τους ξεγελάσει με καθρεφτάκια.

Δεν είναι δυνατόν να απέσυρε προκήρυξη, επειδή άκουσον – άκουσον, πρώην συμβασιούχοι προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να παραμείνουν στη θέση τους.

Δηλαδή τώρα που το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή τους για προσωρινή διαταγή τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ποιοι θα αναπληρώσουν αυτούς που έφυγαν επειδή έληξε η σύμβασή τους κ. Τζανακούλη. Ελεος, ποιόν κοροϊδεύετε;

Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων, ανέργων και πρώην συμβασιούχων. Ας το πείτε ξεκάθαρα: Είναι δύσκολο να περάσουν πια οι τακτικές και οι πρακτικές «Μαυρογιαλούρου»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ