Οι «κουτόφραγκοι» τα βρίσκουν μεταξύ τους, ενώ εμείς οι …κουτοπόνηροι…

Σχολιάζει η μουρμούρα                                                                                                               Διαβάσαμε οτι “η  Γερμανία προχωράει σε τριετές πρόγραμμα δραστικών περικοπών στις αμυντικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση 8 δισ. ευρώ ως το 2014,  που θα συνοδευτούν και από ριζικές μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση και στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων, αλλά όχι και από την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας”.

Επίσης διαβάσαμε οτι “σε αντίστοιχα μεγάλες περικοπές των αμυντικών δαπανών τους, τις σοβαρότερες εδώ και δεκαετίες, προχωρούν τόσο η Βρετανία όσο και η Γαλλία, οι δύο χώρες με τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη, λόγω φυσικά της οικονομικής κρίσης, αλλά και στο πλαίσιο της προώθησης του «παγωμένου» εδώ και χρόνια σχεδίου για μια κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική”.

Να, λοιπόν, πως συμπεριφέρονται οι «κουτόφραγκοι»! Σε αντίθεση με όλους εμάς τους κουτοπόνηρους ανατολίτες που, ακόμα και σήμερα, εν μέσω βαρύτατης κρίσης, όχι μόνο δεν μπορούμε να «τα βρούμε» με τους γείτονές μας, αλλά συνεχίζουμε να αγοράζουμε όπλα από τους «κουτόφραγκους» τη στιγμή που οι ίδιοι κάνουν περικοπές για το καλό των χωρών τους.

«Οι κουτόφραγκοι» για όσους δεν θυμούνται, έκαναν –εν μέσω κρίσης- δυο βασικά πράγματα: αύξησαν τα χρήματα για την Παιδεία και την έρευνα, και τώρα μειώνουν τις εξοπλιστικές τους δαπάνες. Γιωργάκη, Βαγγελάκη, είστε ακόμα εδώ;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=350880&dt=28/08/2010

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ