Ομόφωνο όχι σε επένδυση φωτοβολταϊκών στο Δαμάσι

Με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου, στην προχθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, απέρριψε την πρόταση επιχείρησης για τη δημιουργία πάρκου φωτοβολταϊκών στο Δαμάσι. Τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν επιφυλακτικές ως προς την επένδυση, με το δήμαρχο κ. Χρ. Κιτσίδη να υποστηρίζει ότι δεν έχει πειστεί από την πρόταση της εταιρείας.

Το σώμα μετά από συζήτηση δέχθηκε ομόφωνα την πρόταση για εκ νέου συζήτηση του θέματος στο νέο δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου Τυρνάβου, όπως αυτό θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου, με το σκεπτικό ότι δεν είναι δόκιμο να δεσμεύσει τη νέα δημοτική αρχή με μια απόφασή του λίγους μόνο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του.

Ομόφωνη επίσης ήταν και η καταδίκη του σώματος στο νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού όπως τονίστηκε οι διατάξεις του είναι καταστροφικές για τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή.

Τέλος το σώμα επανέλαβε τη θέση του κατά της αξιοποίησης των κοιτασμάτων λιγνίτη της Ελασσόνας και επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ο τομέας της ενέργειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ