Στυλοβάτης των αμπελουργών το συνεταιριστικό οινοποιείο Τυρνάβου

Ποσότητες σταφυλιών άνω των 10.000 τόνων θα συγκεντρώσει από τα μέλη του ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου κατά τη διάρκεια του φετινού τρύγου δίνοντας μία σημαντική ανάσα στην ντόπια οικονομία, αφού και οι τιμές παρέμβασης για τη φετινή δύσκολη συγκυρία είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης και ενέκρινε την Κυριακή η γ.σ. των μελών οι τιμές των σταφυλιών για τη φετινή χρονιά ανά ποικιλία είναι:

-Μοσχάτο – Ugni blank – Ροδίτης 0,32 λεπτά, Μπαντίκι 0,42 λεπτά, Cabernet.s 0.48 λεπτά, Syrah 0,43 λεπτά, και Merlot 0,45 λεπτά.

Φυσικά δεν είναι μόνο η παρέμβαση στην αγορά που κάνει ο συνεταιρισμός για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και η επένδυση που έχει στα σκαριά ύψους 5,6 εκ. ευρώ και η οποία στοχεύει στη βελτίωση τόσο των χώρων του οινοποιείου, όσο και στην ενίσχυση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, που ήδη είναι πολύ καλής ποιότητας με δεδομένο ότι σε όλα τα κτήματα εφαρμόζεται ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και στο εργοστάσιο υπάρχει σύστημα ISO και HACCP.

Όπως πάντως τονίστηκε στη συνέλευση το επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ προεγκρίθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και αναμένεται πλέον η κανονική του ένταξη και η έναρξη χρηματοδότησης των επενδύσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ