Με Γιάννη Σάπκα το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα

Ανακοινώθηκαν από την επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα των 7 υποψηφίων που θα στηρίξει το κόμμα στους 7 καλλικρατικούς δήμους του νομού. Βάσει της ανακοίνωσης στο δήμο Λαρισαίων το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον κ. Γιάννη Σάπκα, στο δήμο Αγιάς τον κ. Αντ. Γκουντάρα, στο δήμο Ελασσόνας τον κ. Γιώργο Πασχόπουλο, στο δήμο Κιλελέρ τον κ. Ρίζο Κομήτσα, στο δήμο Tεμπών τον κ. Κώστα Κολλάτο, στο δήμο Τυρνάβου τον κ. Νίκο Μαλάκο και στο δήμο Φαρσάλων τον κ. Αρη Καραχάλιο.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει – με όχημα τον Καλλικράτη – τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.

Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους Δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοινώνει σήμερα τμήμα της πρότασής της προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι την Κυριακή, όπου έχει ορισθεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή θα προχωρήσει και σε άλλη ανακοίνωση».

Οριστικοποιούνται οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για τις περιφέρειες

Επαφές με μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές είχε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα. Ο πρωθυπουργός προσέδωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου χαρακτήρα πολιτικής μάχης με διακύβευμα αν η χώρα θα αλλάξει ή όχι.

Το κατώφλι της Ιπποκράτους πέρασε η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία προτείνεται από την επιτροπή επιλογής υποψηφίων για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκαν ακόμη ο βουλευτής Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης (εξατάζεται η υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης), ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος (περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας), ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης (περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

Ακόμη, “κλεισμένη” θεωρείται η υποψηφιότητα του υφυπουργού Οικονομίας, Σταύρου Αρναουτάκη, για την περιφέρεια Κρήτης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, φέρεται να προορίζεται για την περιφέρεια Ηπείρου.

Εκτιμάται ότι ο Γ. Παπανδρέου θα δει και άλλα στελέχη, ενώ για την περιφέρεια Θεσσαλίας επικρατέστερος θεωρείται ο πρώην υφυπουργός κ. Φώτης Χατζημιχάλης

Οι συναντήσεις εντάσσονται στην απόφαση του πρωθυπουργού να ρίξει στην εκλογική μάχη προβεβλημένα στελέχη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και στόχο να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον οκτώ από τις 13 περιφέρειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ