Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – ΑΔΕΔΥ

Δεν θα συμμετάσχει στην ομιλία των εγκαινίων της ΔΕΘ, το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ, καθώς θεωρεί πως “δεν έχει κανένα νόημα”. Αυτό αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων, χαρακτηρίζοντας “επικοινωνιακού χαρακτήρα” τις συναντήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική. 

Αναλυτικότερα, η ΑΔΕΔΥ, αφού ζητά, από την κυβέρνηση, συνάντηση για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, των μισθωτών και συνταξιούχων, επισημαίνει:

“Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. αποφάσισαν και εφαρμόζουν το αντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο.

Στο πλαίσια των πολιτικών του μνημονίου και των επιλογών της Κυβέρνησης το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται κατακόρυφα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται στη βαρβαρότητα του προηγούμενου αιώνα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι δραματικά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αφού η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια και η εξαθλίωση πλήττουν όλο και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού, ενώ τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών αυξάνονται και η οικονομία οδηγείται στην ύφεση”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com