Πολλές οι αερολογίες Σαμαρά στα Αμπελάκια

Σε συστράτευση στην κενή περιεχομένου πρότασή του για έξοδο από την κρίση λες και πέρασαν αιώνες από την ημέρα που η ΝΔ έφυγε σαν κλέφτης από την εξουσία, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε ένα ακροατήριο μελών και φίλων της ΝΔ στα ιστορικά Αμπελάκια. Ο κ. Σαμαράς επιχειρώντας να ξεχαστεί το παρελθόν της διακυβέρνησης Καραμανλή, υποσχέθηκε ανάπτυξη και ευημερία λέγοντας ότι υπάρχει διέξοδος από αυτή την παρακμή.

Παρουσιάζοντας την πρόταση της ΝΔ, με την οποία σημειωτέον δεν συμφωνεί ούτε και ο οικονομικός του σύμβουλος, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε τονίσει ότι αν χρειαζόταν 180 ψήφους η έγκριση του μνημονίου, η ΝΔ θα το ψήφιζε, αφού σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα χρεοκοπούσε. O κ. Σαμαράς χωρίς να εξηγήσει πώς, πρότεινε ανταγωνιστικότητα και διάχυση ευκαιριών.

Ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική της αρλούμπας τόνισε χαρακτηριστικά: « διάχυση ευκαιριών προς τα κάτω, προς όλον τον κόσμο. Ανταγωνιστικότητα για να κερδίζουμε τις Διεθνείς Αγορές και διάχυση ευκαιριών, εισοδήματος, πλούτου, ώστε να συμμετέχουν όλοι, όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου» Και στο ίδιο κλίμα πρόσθεσε: «να μην τσακωνόμαστε πια για να μοιράζουμε δανεικά, όπως κάναμε τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλά να συνεργαζόμαστε, για να αυξήσουμε τον εθνικό πλούτο, στον οποίο όλοι θα μετέχουμε. Αλλά, πριν από όλα, χρειάζεται μια νέα αντίληψη εργατικότητας, αγάπη για τον τόπο, συνεργασία, αλληλεγγύη μεταξύ μας. Άλλη, δηλαδή, νοοτροπία για τη ζωή και για την πατρίδα. Γιατί -μην κάνετε λάθος- η Ελληνική κοινωνία έχει τεράστια αποθέματα ικανών ανθρώπων, που το αποδεικνύουν δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, που διαπρέπουν στις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου». Μεγάλα λόγια κενά περιεχομένου.

Φορώντας τη στολή του επαναστάτη και επιχειρώντας να εγκλωβίσει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ο κ. Σαμαράς τάχθηκε κατά του μνημονίου -στα λόγια φυσικά.

Όπως ανέφερε “η λύση που προτείνει για τη χώρα η Νέα Δημοκρατία δεν περιορίζεται σε μια λογική φοροεισπρακτική και μόνο -όπως είναι αυτή του Μνημονίου- που βυθίζει την αγορά στα λουκέτα, την ανεργία, σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, στα αδιέξοδα, τα οποία τα βλέπουμε μπροστά μας κάθε μέρα να μεγαλώνουν. Ο δικός μας ο λόγος δεν μεγαλοπιάνεται με μεγαλομανίες περί “παγκόσμιας διακυβέρνησης” και με τετριμμένα συνθήματα για τον 4ο δρόμο του Σοσιαλισμού στο πουθενά. Όπως είχε αποδειχθεί ο τρίτος δρόμος, πριν από δέκα χρόνια. Που σήμερα δεν θυμάται κανένας, ούτε και θέλει να θυμάται κανένας”.

«Δεν υποσχόμαστε εμείς επίγειους παραδείσους, χωρίς θυσίες δρόμους, ούτε επιστροφή στον παρασιτισμό των προηγούμενων ετών.  Δεν παραπλανώ κανέναν με ανεδαφικές ουτοπίες, που πληρώνονται τελικά στην πράξη πανάκριβα από την ίδια την κοινωνία, όπως εκείνο το “λεφτά υπάρχουν”, σημείωσε επισημαίνοντας ότι στη ΝΔ μιλούν συγκεκριμένα για την Ελλάδα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προτείνουν συγκεκριμένες, (ποιες είναι;)  χειροπιαστές λύσεις για την έξοδο από την κρίση για ανάπτυξη και ευημερία.

Τέλος αφού δεν είπε ούτε μία φορά συγνώμη για τα χάλια στα οποία οδήγησε τη χώρα το κόμμα του στα πέντε τελευταία χρόνια που την κυβέρνησε ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί “μονόδρομο” το να σου υποδεικνύουν οι ξένοι πως θα μας σώσουν, το πώς θα μας κυβερνήσουν οι δανειστές. Θέλουμε να ξαναπιστέψει -και το λέω εδώ απ’ τα Αμπελάκια- ο Έλληνας στον εαυτό του. Να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της. Να βγούμε, με τον τρόπο που έχουμε προτείνει, το συγκεκριμένο, λογικά, σταθερά από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου. Και να ξαναπάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στα Αμπελάκια και δυστυχώς κάποιοι τον χειροκρότησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ