Λαρισαίων Πόλις: Ξεπλένει η Δ.Ε.Υ.Α.Λ τα άπλυτα του Δήμου

Την έντονη αντίθεσή της στις συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να εκμεταλλευτεί προεκλογικά το αποθεματικό της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., με το πρόσχημα της «διασφάλισής» του συμφέροντος των πολιτών, διατυπώνουν με ανακοίνωση τους ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Γ. Σάπκας και η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις».

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται σήμερα με θέμα το νέο «κόλπο γκρόσσο» που σκαρφίστηκε η Δημοτική Αρχή,  δυο μήνες πριν τις εκλογές, για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ζητά, λοιπόν, να εγκριθεί η απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. να αγοράσει από το Δήμο Λαρισαίων τα τελευταία οικόπεδα που του έχουν απομείνει, χρησιμοποιώντας χρήματα από το αποθεματικό της. Το αποθεματικό της ΔΕΥΑΛ προέρχεται, ως γνωστόν, από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, που αγόγγυστα πληρώνουν για χρόνια οι Λαρισαίοι. Είναι, ωστόσο, πολλά τα ερωτηματικά για το αν οι θυσίες, που καλούνται να κάνουν οι πολίτες, έχουν το αποτέλεσμα που θα έπρεπε.

Γνωρίζουμε όλοι, καλά, πως σκοπός του αποθεματικού είναι να μπορεί η Δ.Ε.Υ.Α.Λ, με σωστή διαχείριση και επένδυση των χρημάτων, να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Σε αυτά τα χρήματα, τα χρήματα των πολιτών, ποντάρει προεκλογικά ο Δήμος για να καλύψει τα ελλείμματά του. Συνεχίζοντας, επί τρεις θητείες, την ίδια πολιτική αδιαφάνειας και μυστικοπάθειας, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να καλύψει τα ανομολόγητα χρέη που ταλανίζουν το Δήμο, σημείο πλέον των ημερών.  Για όποιους λόγους και να γίνεται αυτή η κίνηση τώρα, για ένα είμαστε σίγουροι: Για το συμφέρον των πολιτών δεν γίνεται! Άλλωστε είναι γνωστό, όπως η εμπειρία των τελευταίων 12 ετών μας έχει διδάξει, ότι το συμφέρον της πόλης δεν ταυτίζεται πάντοτε με  το συμφέρον του δημάρχου.

Αυτού του είδους οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με σοβαρότητα και συναίσθηση της ευθύνης, και όχι 60 ημέρες πριν από τις εκλογές. Η σωστή επένδυση και αξιοποίηση των χρημάτων και των δημοτικών εκτάσεων έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, με ηρεμία και σύνεση. Εφόσον, λοιπόν, δεν έπραξε η δημοτική αρχή όπως θα ήταν λογικό και αναμενόμενο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βιαστούμε τώρα. Υπάρχει χρόνος ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της κατάστασης και να δοθούν οριστικές λύσεις, μετά τις εκλογές.

Είναι προφανής η κατευθυνόμενη απόπειρα παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των δημοτών. Εμείς, σε αυτή την προσπάθεια χειραγώγησης, απαντάμε: Δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης οι βεβιασμένες κινήσεις με σύμβουλο τον πανικό. Ας επιληφθεί διεξοδικά του θέματος η νέα Δημοτική Αρχή. Αυτή είναι η θέση μας και θα την υποστηρίξουμε προς όφελος όλων των Λαρισαίων και του Δήμου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ