Υπουργός παραπαιδείας

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

Ξεφεύγει από κάθε λογική η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να σταματήσει τα προγράμματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας, δήθεν στο βωμό των περικοπών που επιβάλει στη χώρα μας η τρόικα. Πρόκειται για μια εγκληματική απόφαση που σπρώχνει μαθητές στα φροντιστήρια σε μια χρονική συγκυρία που η μέση ελληνική οικογένεια έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα στο εισόδημά της.

Ελαφρά τη καρδία η κ. Διαμαντοπούλου και οι υπόλοιποι της ηγεσίας, αντί να διορθώσουν τα πολλά κακώς κείμενα των δύο προγραμμάτων και να παρουσιάσουν έναν αξιόπιστο θεσμό που θα τύγχανε του σεβασμού γονέων και μαθητών, ακολούθησαν τη συνταγή «πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι», στέλνοντας στο στόμα της παραπαιδείας χιλιάδες μαθητές, προσθέτοντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στους γονείς τους.

Με μια γνώριμη για την ίδια νεοφιλελεύθερη λογική που βάζει και την παιδεία στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους η κ. Διαμαντοπούλου έδειξε ότι λίγο της νοιάζει η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και η δημιουργία θεσμών που θα το ισχυροποιήσουν.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο επιχείρησε και πέρυσι με το που ανέλαβε το υπουργείο, αλλά ευτυχώς το πήρε πίσω σχετικά γρήγορα, καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί και μακριά από νεοφιλελεύθερες παρωπίδες να βρει τι πρέπει να αλλάξει στα δύο προγράμματα για να γίνουν πιο ουσιαστικά και να τα θέσει άμεσα σε λειτουργία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ