‘Eλεγχοι στα πρατήρια από τη νομαρχία Λάρισας

Άμεσα κινήθηκε η Νομαρχία Λάρισας για την εφαρμογή της νέας ανώτατης τιμής στη βενζίνη που επέβαλλε το Υπουργείο Οικονομίας. Με τη λήψη της σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο, η αρμόδια αντινομάρχης κα Ρένα Καραλαριώτου έδωσε εντολή να συγκροτηθούν συνεργεία ελέγχου της αγοράς καυσίμων.

Από το πρωί, τα συνεργεία βγήκαν στην αγορά της Λάρισας με σκοπό σε πρώτη φάση να ενημερώσουν τους πρατηριούχους βενζίνης για τις νέες τιμές πετρελαιοειδών στο νομό και να ελέγξουν τη συμμόρφωση της αγοράς με τη σχετική απόφαση.

Η εντολή που δόθηκε είναι να γίνουν σε πρώτη φάση συστάσεις και να μην επιβληθούν πρόστιμα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι θα επιβάλλεται επί τόπου πρόστιμο 2000 ευρώ και οι παραβάτες θα παραπέμπονται στην Αγορανομική Επιτροπή, όπου το πρόστιμο προβλέπεται να είναι ίσο με το 2% επί του τζίρου του πρατηρίου το τελευταίο 12μηνο, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι μικρότερο από 5000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της σχετικής απόφασης η τιμή της αμόλουβδης στο νομό καθορίστηκε στα 1,496 ευρώ το λίτρο (95 οκτάνια), στα 1,706 (100 οκτάνια), στα 1,566 (LRP) ενώ το ντήζελ καθορίστηκε σε 1,290 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ