Με ποσοστά Φιντέλ, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Μ. Καρχιμάκης

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι από το βράδυ της Τρίτης ο νέος Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. «Είναι πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο» δήλωσε μετά την εκλογή του. Στην εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος την Τρίτη, ο πρώην υφυπουργός εξελέγη με ποσοστό 82%

Συγκεκριμένα, από τους 412 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 342 και ο κ. Καρχιμάκης έλαβε 282 ψήφους. Επιπλέον, βρέθηκαν 12 άκυρα και 48 λευκά.

«Είναι πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο», δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Τόνισε ότι «είναι ευθύνη, που θα μετατραπεί σε προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης στο δύσκολο δρόμο που περνάει, αλλά ταυτόχρονα και προσπάθεια ώστε το κόμμα να παίξει ένα ρόλο της συνείδησης της κυβέρνησης».

Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι θα είναι ανοιχτός σε όλους τους συντρόφους «ώστε να δώσουμε αυτή την περίοδο μια πολύ μεγάλη μάχη, τη μάχη των δημοτικών εκλογών, τη μάχη που πραγματικά δίνει μια άλλη πνοή στην Ελλάδα».

Συμπλήρωσε, ακόμη, πως «θα αναδείξουμε ότι οργανωμένη πολιτική δράση είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητούμενα της εποχής και θα κατευθύνουμε την προσπάθειά μας, ώστε η πολιτική να αποκτήσει την αυτονομία της, αλλά και ταυτόχρονα το όραμα, την έμπνευση και το συναίσθημα που απαιτούνται για να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο κ. Καρχιμάκης ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την τιμή που του έκαναν για την εμπιστοσύνη με την οποία την περιέβαλαν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com