Χάος με αποσπάσεις καθηγητών από σχολεία σε σχολεία της Λάρισας

Εφτασε στα αφτιά μας η πληροφορία ότι πολλοί καθηγητές, ενώ έχουν οργανική θέση και πλήρες ωράριο σε συγκεκριμένο σχολείο εντός της Λάρισας, κάνουν αίτηση απόσπασης σε άλλο σχολείο, και πάλι μέσα στην πόλη της Λάρισας, και αυτή η αίτησή τους ικανοποιείται από το ΠΥΣΔΕ, προφανώς για να μην κουράζονται οι συγκεκριμένοι καθηγητές και κάνουν κάποια βήματα παραπάνω το πρωί που πάνε στη δουλειά τους.

Και φυσικά αν η μετακίνηση δεν δημιουργούσε πρόβλημα κανείς δεν θα έλεγε τίποτα, αλλά δυστυχώς τέτοιου είδους αποσπάσεις, και πολλά προβλήματα δημιουργούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και υπόνοιες για προνομιακή μεταχείριση κάποιων γεννούν. Και εξηγούμαστε: Δεν είναι δυνατόν να φεύγει κάποιος καθηγητής με πλήρες ωράριο και οργανική και να αποσπάται χωρίς σοβαρό λόγο σε άλλο σχολείο, αλλά και χωρίς προηγουμένως να έχει καλυφθεί η θέση  από την οποία φεύγει, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε.

Μήπως μπορούμε να έχουμε κάποια απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, πρώτα για το αν είναι σωστή η πληροφορία μας -που είναι- και δεύτερον, γιατί επιτρέπονται τέτοιου είδους αποσπάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ