Όχι στις αυξήσεις σε πετρέλαιο, ΔΕΗ, ΦΠΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση της 23 Σεπτεμβρίου που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, απηύθυναν χθες τα μέλη της λαϊκής επιτροπής αγώνα του νομού, επισημαίνοντας ότι τα λαϊκά στρώματα με τον αγώνα τους θα πρέπει να διεκδικήσουν να μην υπάρξει καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ.

Όπως ανέφεραν αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και σε μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα δοθεί άλλο ένα σκληρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα λαϊκό νοικοκυριό θα πληρώνει επιπλέον από 500 μέχρι 900 ευρώ το χρόνο. Σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης στοιχίζει περίπου 65 λεπτά το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης 1,2 ευρώ αντίστοιχα.

Αναφερόμενα τα μέλη της επιτροπής στις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τόνισαν ότι είναι ένα ταξικό μέτρο αφού ταυτόχρονα για κατανάλωση από 2000 KWh και πάνω η τιμή του ρεύματος θα μειώνεται σταδιακά όσο πιο μεγάλη είναι η κατανάλωση. Νέα προνόμια δηλαδή για «πλούσια» νοικοκυριά και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μεγάλο χτύπημα θα δεχτούν και οι φτωχοί αγρότες, αφού προαναγγέλλεται η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος κατά 30%. Η αύξηση αυτή πέραν, από την επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, θα τροφοδοτήσει και νέες ανατιμήσεις στα αγροτικά προϊόντα.

Τέλος υποστήριξαν ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν. Να μην αφήσουν να περάσει η νέα αυτή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ .

«Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δε χωρά καμία αναμονή. Απαιτείται άμεσα η οργάνωση μετώπου εναντίον της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης και σε αυτό τον τομέα. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να παλέψουμε μαζί και ανυποχώρητα για τα δικαιώματά μας, στη σταθερή δουλειά, την Παιδεία, την Υγεία.

Απαιτούμε:

• Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

• Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.

• Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

• Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης, αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.

• Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων των ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΥΑ», κατέληξαν τα μέλη της επιτροπής..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ