Γύρισαν τον κόσμο με ένα τζιπ

Έκαψαν 19.000 λίτρα βενζίνης, διένυσαν 167.500 χιλιόμετρα και ύστερα από 1.186 ημέρες επέστρεψαν στην Ελλάδα, έχοντας κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα. Να κάνουν με  το τζιπ τους τον γύρο του κόσμου.

Μπορεί ο Φιλέας Φογκ, ο πλούσιος εκκεντρικός Λονδρέζος, να επέλεξε το αερόστατο για να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες, ένα ζευγάρι όμως από τη Θεσσαλονίκη, ο δημοσιογράφος θεμάτων αυτοκινήτου, Άκης Τεμπερίδης και η σύντροφός του, χορογράφος, Βούλα Νέτου  (φωτογραφία- όλες οι φωτογραφίες είναι από το www.theworldoffroad.com) επέλεξαν να γυρίσουν τον κόσμο με το αγαπημένο τους τζιπ.

«Το ταξίδι μας,  κράτησε 1.186  ημέρες. Φύγαμε τον Απρίλιο του  2007 από την Ελλάδα και σε  έξι μήνες  διανύσαμε 6.000 χιλιάδες χιλιόμετρα στην Αφρική σε  τριάντα  περίπου ώρες. Επιστρέψαμε μετά στην Ελλάδα. Ξαναφύγαμε τις 5 Απριλίου του 2008 και  γυρίσαμε τις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη»,  διηγήθηκε στην Espresso ο Άκης Τεμπερίδης.

Το ζευγάρι έκανε  φίλους ανά την υφήλιο κι αποκόμισε ξεχωριστές εμπειρίες.

«Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις να θυμάμαι από το ταξίδι. Για εμάς δεν ήταν η περίοδος των 10- 15 ημερών, που φεύγει κάποιος από το σπίτι του κι ξαναγυρνά κουρασμένος πίσω σε αυτό (φωτογραφία).

Το τζιπ ήταν κυριολεκτικά το σπίτι μας. Εκεί  μέναμε κι εργαζόμασταν. Αυτό, δεν μπορεί να το νιώσει κάποιος, που δεν έχει βιώσει μια τέτοια εμπειρία», διηγήθηκε ο Άκης.

Μαζί με την  σύντροφό του, Βούλα γύρισαν κυριολεκτικά  τον κόσμο, αφού πήγαν σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική.

«Πέντε φορές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε καράβι, το οποίο ήταν συνήθως ένα φορτηγό, για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας. Η τελευταία φορά ήταν κατά τη διάρκεια της επιστροφής μας. Στο Μπουένος Άϊρες μπήκαμε σε ένα φορτηγό και περάσαμε στην Αφρική για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα», ανέφερε ο Έλληνας, Φιλέας Φόγκ.

Πέρα όμως από τη συλλογή εμπειριών από το ταξίδι, το ζευγάρι παράλληλα εργαζόταν.

«Κάναμε συνεργασίες με έντυπα στην Αυστραλία και στην Ινδία. Έτσι προσπαθήσαμε να αυξήσουμε το εισόδημά μας.  Στο site www.theworldoffroad.com για το ταξίδι μας απασχολήθηκα συνολικά 150 ημέρες, όπου έγραψα 35 άρθρα, τα οποία αντιστοιχούν σχεδόν στους μήνες του ταξιδιού», μας εξηγεί ο Άκης Τεμπερίδης, ο οποίος δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο στιγμιότυπο από την παγκόσμια πορεία  τους με το τζιπ, αφού  όπως λέει έχει  τόσες πολλές, καθώς κι όμορφες αναμνήσεις.

«Να σκεφτείς πως μηνιαίως το ταξίδι μας κόστιζε  2.000 ευρώ. Πρέπει να κάψαμε περίπου19.000 λίτρα ».

Σε ερώτησή μας εάν η σύντροφός του, η Βούλα Νέτου  θα εμπνευστεί από την εμπειρία  της αυτή  για να δημιουργήσει μια χορογραφία βασισμένη σε όσα έζησαν, μας λέει χαμογελώντας:. «Δεν το είχα σκεφτεί. Α, γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσεις την ίδια!».

Το ζευγάρι πήγε σε όλες τις χώρες της Αφρικής- ακόμα και στις πιο μικρές- κι  επισκέφθηκε στην Μέση Ανατολή.

Είδε  συγκλονιστικές εικόνες και βίωσε απίστευτες εμπειρίες στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, ενώ γνώρισε όλες της πτυχές της Αυστραλίας, της Βόρειας Αμερικής και της Νότιας Αμερικής (φωτογραφία).

«Θα πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους ότι  είμαστε μισθοσυντήρητοι άνθρωποι. Το ταξίδι αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος, μόνο αν  είναι έτοιμος να ζήσει σκληρά,  δηλαδή να τρώει φτηνά, να κοιμάται δωρεάν ή σε κάμπινγκ», τονίζει ο Άκης Τσεμπερίδης απευθυνόμενους σε όσους ή όσες  θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν τον γύρο του κόσμου με ένα τζιπ!

Πηγή: Espresso

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ