Ο λιγνίτης του Σαμαρά έθαψε τον Αγοραστό

Γράφει ο Αστ. Ροντούλης

υποψήφιος περιφερειάρχης του ΛΑ.Ο.Σ.

Με την τοποθέτησή του περί λιγνιτών στην Θεσσαλονίκη, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. έκαψε κυριολεκτικά την υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού στον Νομό Λάρισας. «Πρέπει η εκμετάλλευση των λιγνιτικών πεδίων να δοθεί σε ιδιώτες και δεν κατανοώ την αμηχανία της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, θάβοντας την υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού, καθώς δημιούργησε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. πιέζει την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών αποθεμάτων της Ελασσόνας.

Βεβαίως, ο κ. Σαμαράς δεν έκανε λάθος. Απλώς, συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων του, που σε άμεση συμπαιγνία με το ΠΑΣΟΚ προωθούσαν και συνεχίζουν να προωθούν την διαχείριση των λιγνιτοφόρων πεδίων της Ελασσόνας από ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο κ. Παπανδρέου, με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις επί του θέματος, ήδη έχει στρέψει το περίστροφό του εναντίον του αναπτυξιακού μέλλοντος της τοπικής κοινωνίας, ενώ τώρα και ο κ. Σαμαράς γίνεται συνυπεύθυνος και αλληλέγγυος σε ένα έγκλημα που καιρό τώρα μεθοδεύεται στα παρασκήνια των εξουσιαστών.

Για τους κυρίους αυτούς, το αναπτυξιακό μοντέλο που επέλεξε η τοπική κοινωνία, η υγεία των ανθρώπων, η οικιστική ευστάθεια και η προστασία του περιβάλλοντος λίγη αξία έχουν. Όπως λίγη αξία έχει και η ομόθυμη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στα σχέδιά τους. Οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών είναι αποφασισμένοι να επικρατήσουν, αφού άλλωστε βρήκαν και τοπικούς αντιπροσώπους, για να κάνουν την δουλειά τους.

Οι κεχρισμένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι έτοιμοι να πειθαρχήσουν στα κελεύσματα των αφεντικών τους. Γι’ αυτό και ο κ. Αγοραστός δεν επαναστατεί και σιωπά, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες  του κ. Χαρακόπουλου που επιχειρεί να συσκοτίσει τα πράγματα και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά την ομολογία του κ. Σαμαρά για τις πραγματικές προθέσεις της Ν.Δ.

Κρίμα. Μια ανεκτή υποψηφιότητα, όπως αυτή του κ. Αγοραστού, θάφτηκε πρόωρα κάτω από τους τόνους του λιγνίτη, που έριξε πάνω της ο κ. Σαμαράς από την Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ