Αποβολές μαθητών που αγόρασαν τυρόπιτα από κυλικείο συστεγαζόμενου σχολείου

Τρεις μαθητές του 1ου ενιαίου λυκείου Τρικάλων απέβαλε τις τελευταίες ημέρες ο διευθυντής του σχολείου κ. Νάστας επειδή, άκουσον – άκουσον αγόρασαν τυρόπιτα από το κυλικείο του συστεγαζόμενου με το λύκειο, 1ου γυμνασίου. 

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ενώ ήδη απασχολεί τη διεύθυνση Β/βαθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, με τον προϊστάμενο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει θέμα συζήτησης και στο δ.σ. της ΕΛΜΕ.

Ο προϊστάμενος

«Ο Διευθυντής του Σχολείου Αθανάσιος Νάστας, έχει την ευθύνη και της χρηματοδότησης του Σχολείου και μέσα από τις εισπράξεις του κυλικείου που προσπαθεί να προστατέψει, βρίσκει χρήματα για ανάγκες του σχολείου την ώρα που οι πόροι του Δήμου μέσω Υπουργείου έχουν περιοριστεί. Δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα», ανέφερε ο προϊστάμενος Β/βαθμιας κ. Θ. Τσέλιος.

Στην συνέχεια ανέφερε πως «δεν είναι φοβερό αδίκημα να επιλέξει ένας μαθητής από πού θα αγοράσει την τυρόπιτα και ήταν υπερβολική ενέργεια οι αποβολές, αλλά ένα δίκιο το έχει και ο Διευθυντής».

Φυσικά ο κ. Τσέλιος, παραδέχθηκε ότι «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα» και ότι από πουθενά από την λειτουργία των σχολείων δεν προκύπτει αποβολή για …επιλογή κυλικείου από μαθητή και φυσικά ότι δεν είναι υποχρέωση των μαθητών να βρουν τα χρήματα να συντηρήσουν την λειτουργία του σχολείου… Αυτό το κάνουν οι γονείς τους με την φορολογία και όχι με την αγορά … τυρόπιτας.

Εξάλλου δεν είναι βέβαιο ότι οι ….γαστρονομικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και του Διευθυντή του Σχολείου, στηρίζουν με αγορές το κυλικείο και δεν υπάρχει το …κολατσιό από το σπίτι ή η αγορά καφέ από καφετέριες της πόλης…

«Ο κ. Νάστας δεν έπρεπε να δώσει αποβολές αλλά να κάνει απλές συστάσεις στους μαθητές», ανέφερε ο κ. Τσέλιος που δεν ήταν σε θέση να απαντήσει τι θα γίνει στην περίπτωση που λόγω της οικονομικής κρίσης, οι μαθητές φέρνουν σπιτικό κολατσιό και δεν δίνουν χρήματα στο κυλικείο

 

Η ΚΝΕ

Σε καταγγελία κατά του Διευθυντή Θανάση Νάστα, προχώρησε, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: «Με την έναρξη της νέας χρονιάς ο κ. Νάστας έδωσε το παρόν, για να ασχοληθούμε πάλι μαζί του και να τραβήξει την προσοχή μας! Αυτή τη φορά απέβαλε ένα μαθητή γιατί πήρε τυρόπιτα από το κυλικείο της αυλής του σχολείου και όχι από το κυλικείο που βρίσκεται μέσα στο κτήριο! Έλεος κύριε Νάστα!

Μετά το γεγονός αυτό στην πρωινή προσευχή κάλεσε τους μαθητές να στηρίζουν το κυλικείο που βρίσκεται μέσα στο κτήριο γιατί το σχολείο χρωστάει 5.000 και το κυλικείο δε μπορεί να πληρώσει την εισφορά του ώστε να βρει χρήματα το σχολείο.

Ζητάει από τους μαθητές και από τις οικογένειές τους να πληρώσουν τα έξοδα του σχολείου! Μετά από τις χορηγίες της περσινής χρονιάς και όλα τα ευτράπελα των τελευταίων χρόνων που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του έρχονται και αποβολές για την  τυρόπιτα! Γιατί άραγε ο κύριος Νάστας είναι ακόμα στο χώρο του σχολείου και δρα ανενόχλητος και χωρίς έλεγχο;

Απαιτούμε τώρα να καταδικαστούν αυτές οι συμπεριφορές από τη δευτεροβάθμια.

Εμείς καλούμε όλους τους μαθητές να βγούνε στο δρόμο στις 23/9 με το ΣΑΣ και να απαιτήσουν το σχολείο των αναγκών τους και μαζί με τους γονείς τους και τους φοιτητές να βροντοφωνάξουν ότι την κρίση δεν την πληρώνουμε εμείς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ