ΔΑΚΕ Καθηγητών: Παράνομη η συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ Ν. Λάρισας

Παράνομη χαρακτηρίζει τη σύνθεση του ΠΥΣΔΕ νομού Λάρισας η ΔΑΚΕ καθηγητών του νομού, με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Παράνομη η συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ Ν. Λάρισας, αφού στα μέλη που ορίστηκαν δεν υπάρχει η προβλεπόμενη από το νόμο εκπροσώπηση των δύο φύλων. Σύμφωνα με το Ν. 3839/2010 άρθρο 161 και το Ν. 3848/2010 άρθρο 16 προβλέπεται η ποσόστωση 1/3 του άλλου φύλου επί του συνόλου των μελών του συμβουλίου και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου 259/2004 η ποσόστωση του άλλου φύλλου πρέπει να είναι και επί των τακτικών μελών και επί των αναπληρωματικών. Στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας επί του συνόλου των 10 μελών, τα 9 μέλη είναι άνδρες και μια γυναίκα ως αναπληρωματικό μέλος, ενώ υπήρχαν αιτήσεις γυναικών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον πίνακα υπήρχε συναδέλφισσα με 250 μήνες διευθυντική προϋπηρεσία και επιλέχθηκε συνάδελφος με μόλις 11 μήνες προϋπηρεσία (διευθυντική).

Άραγε η επιλογή των μελών του ΠΥΣΔΕ κρύβει κομματική σκοπιμότητα που εκδηλώνεται με ερασιτεχνισμό ή άγνοια της πρόσφατης νομοθεσίας; Αν αυτό δε δηλώνει σκόπιμη κομματική συμπεριφορά, ας μας ορίσουν δια του τύπου οι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες που έκαναν την επιλογή και νομιμοποίησαν με την υπογραφή τους τη συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ τι δηλώνει η έννοια “σκοπιμότητα κομματική” γι’ αυτούς.

Ας σημειωθεί τέλος ότι η σύνθεση του υπηρεσιακού συμβουλίου άλλαξε δύο φορές σε διάστημα 4 μηνών μέχρι να τοποθετηθούν όχι οι «άριστοι», αλλά οι «αρεστοί». Να υποθέσουμε ότι θα αλλάξει και τρίτη φορά μέχρι να γίνει και νόμιμο;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ