Η θεωρία του Αϊνστάιν επαληθεύτηκε, και τα νέα είναι άσχημα για όσους ζουν σε …ρετιρέ!

Το πιο ακριβές ρολόι του κόσμου απέδειξε πόσο δίκιο είχε ο Αϊνστάιν, 100 χρόνια πριν, όταν υποστήριζε ότι ο χρόνος είναι μια έννοια σχετική, και ότι όσο πιο ψηλά ζει κανείς, σε σχέση με τη στάθμη της θάλασσας, τόσο πιο γρήγορα γερνά.

Σύμφωνα με τη θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν, ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι τόσο σταθερά, όσο η καθημερινότητα μας κάνει να πιστεύουμε. Η μόνη πραγματική σταθερά… είναι η ταχύτητα του φωτός, και γι αυτό το λόγο ο χρόνος τρέχει αργότερα ή γρηγορότερα, ανάλογα με το ύψος στο οποίο βρίσκεσαι και την ταχύτητα με την οποία ταξιδεύεις…

Οι επιστήμονες, και συγκεκριμένα ο James Chin-Wen Chou και οι συνάδελφοί του από το US National Institute of Standards and Technology, που βρίσκεται στο Boulder του Κολοράντο, απέδειξαν, για πρώτη φορά, πόσο σωστή είναι η θεωρία του Αϊνστάιν, χρησιμοποιώντας ένα υπερβολικά ακριβές ατομικό ρολόι που έχει την ικανότητα να μη χάνει ούτε δευτερόλεπτο στα 3.7 δισεκατομμύρια χρόνια!

Όταν λοιπόν οι παραπάνω επιστήμονες τοποθέτησαν δύο τέτοια ρολόγια σε διαφορετικό ύψος (σε σχέση με τη στάθμη της θάλασσας), διαπίστωσαν ότι ο χρόνος πραγματικά τρέχει πιο γρήγορα όταν κάποιος βρίσκεται ψηλότερα.

Πηγή: THE INDEPENDENT

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ