Τζανακούλης και Σάπκας εμπαίζουν το λαό για τους Μεσογειακούς

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Λάρισας

Η «κοκορομαχία» που αναπτύχθηκε μέσω των ΜΜΕ, ανάμεσα στις παρατάξεις που στηρίζουν το ΠαΣοΚ και η ΝΔ των κ.κ. Σάπκα – Τζανακούλη, για τους Μεσογειακούς Αγώνες και το γήπεδο γκολφ, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Κι’αυτό γιατί και οι δυο παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο υποστήριξαν την ανάληψη των αγώνων, συμφώνησαν όλοι πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, στην δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής και ο κ. Καλογιάννης(Συν/Συριζα),  αποδέχτηκαν την σύμβαση των αγώνων και φυσικά και το φάκελο. Καλλιέργησαν μαζί αυταπάτες στον λαό της Λάρισας ότι θα κέρδιζε από την διοργάνωση των αγώνων, όταν και οι δυο μιλούσαν για ανάπτυξη, άλλος για «κοσμογονία», «μεγάλη ευκαιρία» κτλ. Όμως είναι γνωστό ποια ανάπτυξη προκρίνουν και οι δυο υποψήφιοι των ΠαΣοΚ – ΝΔ, ο μεν κ. Τζανακούλης σημερινός δήμαρχος έχει όραμα να κάνει τη Λάρισα συνεδριακό κέντρο, ο δε κ. Σάπκας μιλάει για πράσινη ανάπτυξη όπως αυτή που έβαλε σε εφαρμογή γειτονικός δήμος του Νομού Λάρισας, ξεπουλώντας ακόμη και τα βουνά. Δηλαδή ανάπτυξη προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς.

Είναι οξύμωρο λοιπόν να βγαίνουν σήμερα και οι δυο στο παρά πέντε των εκλογών και να κάνουν πως τάχα νοιάζονται για το τι έργα θα γίνουν στην πόλη, όταν η πλειονότητα αυτών είναι καθορισμένη από τις συμφωνίες μεταξύ της Ο.Ε.Μ.Α. – Δ.Ε.Μ.Α. και μάλιστα και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γερουλάνο.   

Η υποκρισία του κ. Σάπκα και της «Λαρισαίων Πόλις» βέβαια βγάζει μάτι και από την γενικότερη πολιτική τους στάση όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο Δ.Σ. του Α.Ο.Δ.Λ. Εκεί οι εκπρόσωποί τους ψήφισαν με χέρια και με πόδια υπέρ των «χαρατσιών» και της πολιτικής της ανταποδοτικότητας σε όλα τα επίπεδα, προτάσεις τις οποίες φυσικά και υλοποιούσαν σε απόλυτη σύμπνοια με την δημοτική αρχή του κ. Τζανακούλη αλλά και με την στήριξη και ψήφο του εκπροσώπου της παράταξης του κ. Καλογιάννη .

Οι εξελίξεις στο θέμα των Μεσογειακών αγώνων δικαίωσαν τη θέση της παράταξής μας όπου από την αρχή επισήμανε ότι ο λαός της Λάρισας τίποτα δεν έχει να κερδίσει από τέτοιου είδους διοργανώσεις. Αυτοί που θα στήσουν «πάρτι» είναι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε μια σειρά από κλάδους όπως (κατασκευές, εστίαση, τρόφιμα-ποτά, τηλεπικοινωνίες κτλ) στον τουρισμό και την «πράσινη οικονομία».

Όλα αυτά εντάσσονται στη στρατηγική της κυβέρνησης ΠαΣοΚ τον «12μηνο Τουρισμό» όπου επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα σε «Τουριστικό αθλητικό παράδεισο» με  κίνηση όλο το χρόνο, βγάζοντας στο σφυρί όλο τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας, όπως αρχαιολογικούς χώρους, λίμνες, ποτάμια, κτλ. Εξάλλου ακόμη δεν έχει στέγνωση το μελάνι από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Αμερικάνικο οικονομικό επιμελητήριο στην Ν. Υόρκη, όπου κάλεσε να έρθουν στην Ελλάδα για να κάνουν ράφτινγκ, ορειβασία, μέχρι και για να παντρεύονται. Όπως και την συμφωνία με την κυβέρνηση του Κατάρ για αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, με κατασκευή ξενοδοχείων και καζίνο, γηπέδων γκολφ για προσέλκυση του υψηλού τουρισμού. Για το τέλος αφήνουμε την δήλωση πρόκληση του κ. Γερουλάνου όπου προσκάλεσε τους επιχειρηματίες να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα «Μεσογειακό Λας Βέγκας». Αλήθεια γι’αυτά που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, κόμμα που στηρίζει και στηρίζεται ο κ. Σάπκας και η παράταξή του τι έχει να πει; Μήπως δεν θα αναλάβουν να τα υλοποιούσουν αυτά οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν και στηρίζουν τον «Καλλικράτη» όπως είναι οι κ.κ. Τζανακούλης-Σάπκας; Τι απ’όλα αυτά είναι προς όφελος των λαϊκών ανθρώπων;

Όσο για τη δήλωση της δημοτικής αρχής ότι δεν υπήρχε σχέδιο για γήπεδο γκολφ σε έκταση 500 στρ μόνο ως προεκλογικός πανικός εκλαμβάνεται. Στην πρεμούρα τους να δείξουν φιλολαϊκό προσωπείο ξέχασαν και αυτά τα οποία διακήρυτταν ως παράταξη, όπου ο δήμαρχος όπου βρίσκονταν έταζε να κάνει τη Λάρισα Τουριστικό-Συνεδριακό κέντρο, μέσω και τέτοιων επενδύσεων όπως ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, γήπεδο γκολφ κτλ. Εξάλλου τώρα  με τον  νέο επενδυτικό νόμο (φαστ τρακ) που θα φέρει η κυβέρνηση, θα δίνει τη δυνατότητα για αλλαγή των πολεοδομικών όρων δόμησης, αλλά και της χρήσης εκτάσεων, του αιγιαλού, κτλ, ανοίγοντας το δρόμο στις μεγαλοεπιχειρήσεις να «αξιοποιήσουν» μεγάλα τμήματα ελεύθερων χώρων. Ο «Καλλικράτης» θα αποτελέσει το όχημα για να εφαρμοστούν στην πράξη. Να γιατί οι εκλογές έχουν βαθιά πολιτικό χαρακτήρα όπως λέμε εμείς και δεν είναι «αυτοδιοικητικές» όπως ευαγγελίζονται κάποιοι υποψήφιοι (βλέπε κ.κ. Καλογιάννης, Μπαρτζώκης, κτλ)

Οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν είναι υπόθεση του λαού, των αθλητικών σωματείων, της νεολαίας και ούτε πρέπει να γίνουν, όπως επιδιώκεται από διάφορους φορείς, Τ.Ε.Ε. ΜΚΟ κτλ. Αυτό που πρέπει να γίνει πραγματικά υπόθεση του λαού της Λάρισας είναι η κατασκευή αθλητικών υποδομών με βάση της πραγματικές του ανάγκες. Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες, την νεολαία, τα αθλητικά σωματεία, να διεκδικήσουν άμεσα και ανεξάρτητα απ’τη διοργάνωση των αγώνων:

Αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ. σε πυρήνες Α΄ και Β΄

Να περάσουν στα χέρια του λαού όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα γίνουν για τους Μεσογειακούς αγώνες

Άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό στο Ε.Α.Κ. που λειτουργεί με τους μισούς υπαλλήλους σε σχέση με το οργανόγραμμα του 1985 ακόμα.

Κανένας ελεύθερος χώρος στο μεγάλο κεφάλαιο. Δήμευση με κρατικά κονδύλια ελεύθερων χώρων για κατασκευή αθλητικών κέντρων.

Να αποκατασταθούνε με επιβάρυνση της κατασκευάστριας εταιρίας όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής που καταστράφηκαν (αποδυτήρια, τουαλέτες, κτλ) στα 12 γήπεδα Τέννις και να αποδοθούν ελεύθερα και δωρεάν στα σωματεία και το λαό της πόλης.

Τον μονόδρομο του κεφαλαίου -Ε.Ε. – μνημόνιο, που στο λαό επιφυλάσσει μονάχα θυσίες και για το κεφάλαιο αυξημένα κέρδη, μπορούμε να τον αμφισβητήσουμε με την ψήφο στην Λαϊκή Συσπείρωση και να τον ανατρέψουμε με την οργανωμένη λαϊκή πάλη. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες με το λαό κυρίαρχο του πλούτου που παράγει, με σχεδιασμένη οικονομία που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτός ο δρόμος περνάει μέσα και από την υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, κατοικίας, αναψυχής, αθλητισμού- πολιτισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ