Ρ. Καραλαριώτου: Θα διεκδικήσουμε τη σήραγγα της Μελούνας

«Η Θεσσαλία και η Λάρισα πρέπει να βγουν από τα σύνορα τους και να αποκτήσουν σύγχρονες οδικές συνδέσεις με τη Δυτική Μακεδονία. Είναι αδιανόητο εν έτει 2010 να επικοινωνούμε με την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία μέσα από το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο του Σαρανταπόρου,  που παραμένει έτσι από τη δεκαετία του 50…Η επαρχία Ελασσόνας δεν μπορεί να είναι άλλο απομονωμένη» Τη θέση αυτή υποστήριξε σε περιοδεία της στο Δήμο Σαρανταπόρου η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, η οποία εκτός των άλλων διακήρυξε την απόφαση του συνδυασμού της και του υπ. Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού  να διεκδικήσει επιτακτικά το θέμα κατασκευής τούνελ  στη Μελούνα, αλλά και της οδικής παράκαμψης της Ελασσόνας.

Σε μια εποικοδομητική συζήτηση που είχε με φορείς και κατοίκους της περιοχής, η κυρία Καραλαριώτου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κάναμε ως Λάρισα αρκετή υπομονή. Ενώ όλες οι οδικές υποδομές στο νομό προχώρησαν, η σύνδεση της Ελασσόνας και του νομού μας με τη  Δυτική Μακεδονία έμεινε στάσιμη. Γιατί δυστυχώς ήταν αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας που σε μια ακόμη περίπτωση απεδείχθη αφερέγγυα. Τους λέμε φτάνει πια. Ο κάθετος άξονας Λάρισας – Ελασσόνας- Κοζάνης – Πτολεμαϊδας- Φλώρινας είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Τα κλειστά Τέμπη ήταν μια εθνική ντροπή, ένα ξεγύμνωμα της χώρας από την οποία ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι και υπέστησαν ανεπανάληπτες ζημιές οι επιχειρήσεις και οι μεταφορές. Εδώ πρέπει να πατήσουμε για να απαιτήσουμε το δρόμο αυτό. Ξέρουμκε πολύ καλκά πώς θα το διεκδικήσουμε. Υπάρχουν σε εξέλιξη μελέτες που είναι σε διαφορετικό στάδιο ωρίμανσης, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση…ξαναμελετλα το έργο. Δεν χρειαζόμαστε μόνο μελέτες. Χρειάζόμαστε τα100 εκατ. ευρώ που έταξαν για το έργο αυτό. Ας τα δώσουν. Για μας είναι πρώτο θέμα το έργο αυτό που θα επιτρέψει στη Λάρισα και την οικονομία της να βρει επεκταθεί στη Μακεδονία και τα Βαλκάνια.

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΜΕΛΟΥΝΑΣ

Προχωρώντας πιο πέρα, η κ. Καραλαριώτου, για πρώτη φορά έθεσε ζήτημα για τη κατασκευή της σήραγγας της Μελούνας:

-Όλοι ξέρουμε, είπε, ότι ο δρόμος Λάρισας – Ελασσόνας κατασκευάστηκε με λάθος τρόπο. Σήμερα βλέπουμε όλοι τα προβλήματα του. Ως Περιφέρεια και ως τοπική κοινωνία θέτουμε σήμερα ζήτημα κατασκευής σήραγγας στη Μελούνα, που θα μειώσει σημαντικά την απόσταση Λάρισας – Ελασσόνας δημιουργώντας συνθήκες οδικής ασφάλειας

Επί πλέον, κατά προτεραιότητα θα τεθεί το ζήτημα της ολοκλήρωσης της παράκαμψης της Ελασσόνας που θα επιτρέψει στην πόλη να ανασάνει και να αναπτυχθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ