Ενδεια πολιτικών επιχειρημάτων στην παράταξη Σάπκα

Σχετικά με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» το γραφείο τύπου του Δήμου Λαρισαίων τονίζει τα εξής: Είναι προφανές, ότι με τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις ανακοινώσεις της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» οι κορώνες περί πολιτικού πολιτισμού, καταντούν άδειο πουκάμισο.

Ας είναι! Δεν θα ακολουθήσουμε στην κατηφόρα και θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις να προστατεύσουμε τον πολιτικό μας πολιτισμό. Ωστόσο έχουμε μια έκκληση προς όλους και ιδιαιτέρως προς την παράταξη «Λαρισαίων Πόλις»: Κρίνετε όσο θέλετε τη δημοτική αρχή, τους εκπροσώπους της, με όσο σκληρή κριτική επιθυμείτε. Όμως αφήστε έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους υπαλλήλους. Η διαδρομή τους, η καταξίωση τους και η αποδοτικότητα τους δεν επιδέχονται καμία κριτική. Είναι άλλωστε καταξιωμένοι στη συνείδηση των Λαρισαίων και η καταξίωση τους αυτή δεν επηρεάζεται από την όποια κριτική της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως επίσης και τα εξής: Κανένας δεν έχει χάσει την ψυχραιμία και το μέτρο. Ειδικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, για τον οποίο είναι γνωστό σε χιλιάδες ανθρώπους, αν χάνει την ψυχραιμία του ή όχι.

Βέβαια, καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι υπάρχει ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων  και πολιτικού λόγου, σε σημείο που να αντιγράφουν προγράμματα άλλων και οι κύριοι της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» του κ. Σάπκα να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, με διάφορα άλλα θέματα, διανθίζοντας τα με τις γνωστές φλυαρίες, φληναφήματα και εκθέσεις ιδεών. Κι όταν κάποιος μιλά για τα αυτονόητα δυσαρεστούνται, αφού για τέσσερα χρόνια δεν μπήκαν στον κόπο να μάθουν πως δουλεύουν οι υπηρεσίες του δήμου και του καταμαρτυρούν τα χίλια μύρια. Οι υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων, από τον πιο απλό εργάτη, μέχρι τους διευθυντές τμημάτων και υπηρεσιών, είναι όλοι αξιοπρεπέστατοι και περήφανοι που δουλεύουν στο μεγάλο Δήμο Λαρισαίων. Δεν δέχονται εξαναγκασμούς από κανέναν, γιατί δεν χρωστούν σε κανέναν την παρουσία τους στην υπηρεσία και την εξέλιξη τους.

Όμως, ο κ. Σάπκας και η γνωστή πια ομάδα που λασπολογεί με κάθε τρόπο, συνεχίζουν να τα βάζουν με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Για το συγκεκριμένο συμβάν με το φορτωτή στο κτίριο της κεντρικής πλατείας, ας πάνε στον καθ’ όλα εξαίρετο διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας (εναντίον του οποίου επίσης λασπολόγησαν) για να του ζητήσουν τη λίστα των δεκάδων συμπολιτών που έχουν εξυπηρετηθεί για ανάλογα θέματα, δηλαδή την αποκομιδή των βαρέων αντικειμένων, επίπλων κλπ.

Δεν σκοπεύουμε να επανέλθουμε για αυτό το θέμα. Μόνο μια παρατήρηση: Για το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό, σ’ αυτή την πόλη, όλοι μπορούν να το κρίνουν. Άλλωστε όλοι γνωριζόμαστε κι ο καθένας έχει την πορεία του

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ