Απ. Καλογιάννης: Να δημιουργηθεί Κέντρο Επιστημονικής Τεκμηρίωσης

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης και η μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ορίζει ο Καλλικράτης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λάρισας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε εκφράστηκαν οι έντονες ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ένταξη της εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ τονίστηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του μνημονίου, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αναφορά έγινε επίσης στην υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που αργά ή γρήγορα θα αναγκάσει τα σχολεία να μην μπορούν να αποπληρώσουν ακόμα και τις βασικές λειτουργικές τους δαπάνες, όπως η θέρμανση, το νερό, η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ!

Αναπτύχθηκαν επίσης πτυχές του προγράμματος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την παιδεία, τη νεολαία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στη δημιουργία Κέντρου Επιστημονικής Τεκμηρίωσης, έναν φορέα ο οποίος θα υποστηρίζει τη δημοτική πολιτική και μέσω του οποίου θα αξιοποιείται το επιστημονικό δυναμικό της πόλης.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Καλογιάννη, μετείχαν οι υποψήφιοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Παναγιώτης Ρεμπάπης, Βαγγέλης Παλούκας και Περικλής Καμάρης, ενώ η ΕΛΜΕ εκπροσωπήθηκε από σύσσωμο το διοικητικό της συμβούλιο και συγκεκριμένα την Γιάννα Κωνσταντίνου (πρόεδρος), τον Βαγγέλη Χασιώτη (γραμματέας), τον Γιάννη Μπαμπανίκο (αντιπρόεδρος), τον Χρήστο Ντελή, τη Βίκυ Τασιοπούλου, τον Γιώργο Φλέγγα, τον Μιχάλη Τζιατζιά και την Όλγα Τσανάκα – Νταούκα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντιπροσωπεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας συναντήθηκε εντωμεταξύ και με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Λάρισας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση, όπου αναπτύχθηκε επίσης η πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη για τη δημιουργία Κέντρου Επιστημονικής Τεκμηρίωσης, συζητήθηκε διεξοδικά η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της πόλης, με τη συμβολή όλων των επιστημονικών φορέων, ενώ τονίστηκε η αξιόλογη συνεισφορά της τοπικής Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε ζητήματα εκπαίδευσης και περιβάλλοντος.

Εκτός του κ. Καλογιάννη, την Ενωτική Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Λεβέντης και Χρυσούλα Βελησσαρίου, ενώ από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών συμμετείχαν ο πρόεδρος Δημήτρης Ιωαννίδης, ο αντιπρόεδρος Σταμάτης Μαλάκος, ο γραμματέας Περικλής Καμάρης, ο ταμίας Τάσος Τσιόπας και το μέλος Κώστας Μπερδάνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ