Ηρθε να μοιράσει … καθρεφτάκια στους ιθαγενείς!

«Προκαλεί βάναυσα τη νοημοσύνη των Λαρισαίων πολιτών ο κ. Μαγκριώτης με τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ήλθε και πάλι να μας τάξει έργα που πρώτα η Κυβέρνηση του σταμάτησε και να δώσει  υποσχέσεις για όλα. Αλλά η ζωή προχώρησε και η κοινωνία δεν ανέχεται πια τους γνωστούς εμπαιγμούς». Τα παραπάνω τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Υπ. Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, σχολιάζοντας τα έργα που εξήγγειλε ο Κ. Μαγκριώτης… και αφορούν το ν. Λάρισας.

Ειδικότερα, στην κοινή τους δήλωση ο κ. Αγοραστός και η κ. Καραλαριώτου σημειώνουν:

«Οι δηλώσεις του περιοδεύοντος υφυπουργού κ. Μαγκριώτη προκαλούν βάναυσα τη  νοημοσύνη των Λαρισαίων.

Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές ήλθε να εξαγγείλει δρομολογημένα  έργα που η Κυβέρνηση του έχει σταματήσει, και να δώσει και πάλι αόριστες υποσχέσεις κάτω από το ..ευτυχισμένο  βλέμμα του κ. Παπατόλια που εσιώπησε.

Η εποχή όμως που οι… καλοί λευκοί  χάριζαν «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς έχει παρέλθει πια Η ζωή προχώρησε και η κοινωνία  είναι πολύ ώριμη για να δεχτεί «τους δρόμους και τα  …γιοφύρια του Μαυρογιαλούρου

Τα παραδείγματα είναι πολλά:

Διόδια : Ποια αξιοπιστία να περιμένει κανείς από τον κ. Μαγκριώτη, τον πολιτικό που για λογαριασμό της Κυβέρνησης έταζε μείωση της τιμής των διοδίων και αντ’ αυτού τα διόδια τον τελευταίο χρόνο αυξάνονται συνεχώς; Είπε ότι θα διαπραγματευτεί ξανά με την Εταιρεία. Αλλά να  διαπραγματευτεί τι; Τη σύμβαση που το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε στη Βουλή; Η υποκρισία  περισσεύει.

Οι Λαρισαίοι με τρεις Σταθμούς Διοδίων στο έδαφος τους και με άλλους παράπλευρους σταθμούς πληρώνουν ήδη το βαρύτερο ίσως τίμημα σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό δεν μας είπε τίποτε.

Ζημιές από τα Τέμπη: Ποια αξιοπιστία να περιμένει από τον υφυπουργό, μετά από αυτό που έγινε με τα Τέμπη; Το Υπουργείο του δεν είναι αυτό που έταξε να αποκαταστήσει πλήρως τους κατεστραμμένους από τις νταλίκες δρόμους του νομού με δηλώσεις του ίδιου του κ. Ρέππα; Τι έδωσε τελικά; Ούτε ένα ευρώ!  Τους δρόμους αποκατέστησε τελικά η Νομαρχία Λάρισας με δικά της κονδύλια για να προστατεύσει τους πολίτες, σε βάρος άλλων έργων που ακυρώθηκαν.

Φράγμα Γυρτώνης: Προκαλεί ο κ. Μαγκριώτης τάζοντας την ολοκλήρωση του. Το υπ’ αριθμόν ένα αρδευτικό έργο του νομού, έπρεπε να είναι ήδη τελειωμένο. Το σταμάτησαν καίτοι είναι έτοιμο κατά 90%, δείχνοντας έτσι πόσο πονούν τον μόχθο του αγρότη των Θεσσαλών που δεν έχουν να ποτίσουν.

Αχελώος : Μας έταξε και πάλι τον Αχελώο. Ποια εμπιστοσύνη να έχουμε στα λόγια του, όταν η κ. Μπιρμπίλη με τις ευλογίες του πρωθυπουργού έχουν εναντιωθεί στο έργο; Γιατί δεν βγήκε ποτέ ο Πρωθυπουργός να πει καθαρά και ξάστερα ότι θέλει το έργο; Θα περιμένουμε να το κάνει κατά την επικείμενη άφιξη του στη Λάρισα.

Δρόμος Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης: Ενώ το έργο είχε μελετηθεί τώρα εξήγγειλε εκ νέου μελέτες. Αλλά στη Θεσσαλία και τη Λάρισα έχουμε χορτάσει από μελέτες. Έργα δεν βλέπουμε. Και η Λάρισα και η Ελασσόνα δεν μπορούν να κυκλοφορούν ακόμη σε δρόμους της δεκαετίας του ’50. Και ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έργο εθνικής σημασίας, όπως φάνηκε με τα Τέμπη.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Παραδίδουμε όλα όσα έγιναν στην προεκλογική φιέστα του κ. Μαγκριώτη στην κρίση των πολιτών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ