Απορρόφηση της «Αρωγή Θεσσαλίας» από την Euromedica

Το σχέδιο συγχώνευσης, με απορρόφηση των Αρωγή Θεσσαλίας και Αποκατάσταση από την Euromedica, εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Euromedica ΑΕ Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνέλευση, στην οποία παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι, οι οποίοι κατείχαν 31.515.809 μετά ψήφου μετοχές, σε αναλογία 72,22% του συνόλου των μετοχών, ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις, που είναι:…

    – Η έγκριση του σχεδίου συμβάσεως και της εκθέσεως συγχωνεύσεως, με απορρόφηση από την εταιρία μας των Ανωνύμων Εταιριών “Θεσσαλικό Κέντρο Ιατρικής Αποκατάστασης Aνώνυμος Εταιρία”, δ.τ. “Αρωγή Θεσσαλίας AE” και “Κέντρο Αποθεραπείας Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας Ανώνυμη Εταιρία”, δ.τ. “Αποκατάσταση ΑΕ”. Λήψη σχετικών αποφάσεων.

Για την προαναφερόμενη συγχώνευση, η πρώτη απορροφούμενη εταιρία, με την επωνυμία “Θεσσαλικό Κέντρο Ιατρικής Αποκατάστασης Aνώνυμος Εταιρία”, και διακριτικό τίτλο “Αρωγή Θεσσαλίας ΑΕ”, έχει μετοχικό κεφάλαιο 5.768.200,00 ευρώ, το οποίο διαιρείται σε 115.364 ονομαστικές μετοχές και οι οποίες κατέχονται εξ’ ολοκλήρου από την απορροφούσα εταιρία Euromedica AE, είναι δηλαδή κατά 100% θυγατρική της απορροφούσας εταιρίας.

Η δεύτερη απορροφούμενη εταιρία, με την επωνυμία “Κέντρο Αποθεραπείας Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας Ανώνυμη Εταιρία”, και διακριτικό τίτλο “Αποκατάσταση ΑΕ”, έχει μετοχικό κεφάλαιο 600.000,00 ευρώ, το οποίο διαιρείται σε 12.000 ονομαστικές μετοχές. Από το σύνολο των 12.000 μετοχών, οι 6.000 μετοχές κατέχονται από την απορροφούσα εταιρία Euromedica AE και οι υπόλοιπες 6.000 μετοχές κατέχονται από την πρώτη απορροφούμενη “Αρωγή ΑΕ”. Κατά συνέπεια, η ως άνω απορροφούμενη εταιρία είναι και αυτή, εμμέσως, κατά 100% θυγατρική της απορροφούσας εταιρίας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρίας Euromedica AE δεν θα αυξηθεί, εξαιτίας της απορρόφησης και η απορροφούσα ανώνυμη εταιρία δεν υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών, ένεκα της κατά τα ανωτέρω μεταβίβασης της περιουσίας των απορροφούμενων ΑΕ, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβένυται, λόγω συγχύσεως, αφού η απορροφούσα εταιρία κατέχει (άμεσα και έμμεσα) το 100% των μετοχών των δύο απορροφούμενων εταιριών.

Επίσης, η γενική συνέλευση εξουσιοδοτεί ομόφωνα, με 31.513.244 ψήφους “υπέρ”, ήτοι ποσοστό 99,99% των παρισταμένων ή εκπροσωπούμενων μετόχων στη γενική συνέλευση, και 2.565 ψήφους “παρών”, το διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Ιορδάνη Μπλέτσο, να υπογράψει εξ’ ονόματος και για λογαριασμό της εταιρίας, τη συμβολαιογραφική σύμβαση συγχώνευσης, βάσει του εγκριθέντος σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης της 20-07-2010, όλες τις τυχόν τροποποιήσεις καθ’ υπόδειξη της αρμόδιας εποπτεύουσας αρχής και γενικά να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, εκπροσωπώντας την εταιρία, ενώπιον όλων των δημοσίων υπηρεσιών και αρχών, για κάθε σχετικό θέμα.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε, με 31.509.458 ψήφους “υπέρ”, ήτοι ποσοστό 99,98% των παρισταμένων ή εκπροσωπούμενων μετόχων στη γενική συνέλευση, 3.786 ψήφους “κατά” και 2.565 ψήφους “παρών”, να προστεθούν οι εξής νέοι διακριτικοί τίτλοι στα κατά τόπους υποκαταστήματά της εταιρίας: “Αρωγή”, “Euromedica Aρωγή”, “Αρωγή Θεσσαλίας”, “Euromedica Aποκατάσταση” και “Αποκατάσταση”, καθώς και να τροποποιηθεί σχετικά το άρθρο 1 του καταστατικού της εταιρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ