Δεσμεύσεις Απ. Παπατόλια για την επαρχία Τυρνάβου

Δεκτός με θερμό χειροκρότημα έγινε στον Τύρναβο ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Απ. Παπατόλιας, ο οποίος μίλησε στην κεντρική πλατεία και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού του για την περιοχή. Ο κ. Παπατόλιας δεσμεύθηκε για τη συντήρηση και ανάδειξη του ιστορικού γεφυριού στην είσοδο του Τυρνάβου κάνοντας λόγο για άμεσες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης. Εκανε λόγο για διαπλάτυνση του δρόμου Τυρνάβου – Αμπελώνα…επισημαίνοντας ότι τώρα που συνενώνονται οι δύο δήμοι είναι φανερό ότι ο δρόμος αυτός θα έχει ιδιαίτερο κυκλοφοριακό φόρτο. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μίλησε για άμεση αντιμετώπιση των  προβλημάτων του οικισμού τσιγγάνων, για άμεση προώθηση της υλοποίησης της δυτικής παράκαμψης του Τυρνάβου, για επέκταση του κτηρίου του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου και κατασκευή  νέων αιθουσών.

Επίσης, τόνισε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την προστασία του  περιβάλλοντος (λιγνίτης – παράνομες αμμοληψίες στον Ξηριά).

Ο κ. Παπατόλιας άσκησε κριτική στο σημερινό νομάρχη κάνοντας λόγο για έργα εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων, με αναβαθμίδες εντός της κοίτης στον Ξηριά και με την κατασκευή φράγματος στο Μπεγδέμι. «Η νομαρχία Λάρισας προσπάθησε να φτιάξει το φράγμα στο  Μπεγδέμι πάνω απ΄ το  Αργυροπούλι ώστε και  η ΔΕΗ να μπορεί να το εκμεταλλευτεί για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και για να γίνεται η εκμετάλλευση των υδάτων από τους αγρότες της περιοχής. Τελικά δεν έκανε τίποτα παρόλο που το υποσχέθηκε».

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των προτάσεών του για την περιοχή μίλησε για επέκταση της αγροτικής οδοποιίας υποστηρίζοντας ότι επί ΠΑΣΟΚ δόθηκαν χρήματα και έγιναν έργα αγροτικής οδοποιίας, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, για την κατασκευή της αποχέτευσης λυμάτων Αμπελώνα που είναι έργο ενταγμένο και για ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, για περαιτέρω ανάδειξη – προστασία των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου.

Η ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Στη συνέχεια ομιλία έκανε και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κ. Ευαγ. Λιακούλη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δίνουμε τις μέρες αυτές έναν μεγάλο αγώνα , με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του νομού και την ευημερία των πολιτών του, μέσα στα πλαίσια της νέας αυτοδιοικητικής εποχής που εισήγαγε ο Καλλικράτης, καταργώντας τα αναπτυξιακά σύνορα μεταξύ των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

Φέρνουμε σήμερα μήνυμα αισιοδοξίας, αναδημιουργίας και ζωογόνου μεταρρυθμιστικής αλλαγής στον ιστορικό Τύρναβο που κατάφερε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να ξεχωρίσει για τις σημαντικές συνεταιριστικές του πρωτοβουλίες, για τη διατήρηση του πολιτισμού και των παραδόσεων, για τη δημιουργία κινήτρων στους νέους ανθρώπους με στόχο τη συγκράτησή τους στην περιοχή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ