Νυχτερινό γάλα για όνειρα γλυκά

Γερμανική εταιρεία θα πλασάρει εντός ολίγου στην γερμανική αγορά γάλα που θα αρμέγεται μέσα στη μαύρη νύχτα, καθώς τότε το γάλα περιέχει 25 φορές μεγαλύτερη ποσότητα της ορμόνης του ύπνου -της μελατονίνης– που βοηθά όσους πάσχουν από αϋπνία να βυθιστούν σε όνειρα γλυκά. Eπιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το γάλα που παράγουν οι αγελάδες την νύχτα έχει πολύ υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης σε σύγκριση με το γάλα που αρμέγεται τη μέρα…. Η μελατονίνη βοηθά στην καλή λειτουργία του βιορυθμού όλων των θηλαστικών.
Τη νύχτα η μελατονίνη εισέρχεται στο αίμα των αγελάδων και στην συνέχεια στο γάλα τους. Όταν αρχίζει η μέρα να χαράζει και το φως να «βασιλεύει» η παραγωγή μελατονίνης σταματά.Μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη η παραγωγή νυχτερινού γάλακτος κυρίως επειδή η βιομηχανοποιημένη παραγωγή είναι οργανωμένη έτσι ώστε το άρμεγμα να γίνεται τη μέρα. Ακόμη και στις περιπτώσεις που οι αγελάδες αρμέγονταν την νύχτα, το γάλα τους φυσιολογικά ήταν ανάμικτο: γάλα ημέρας και νύχτας μαζί.Η λύση βρέθηκε από την εταιρεία του Μονάχου, με το θελκτικό όνομα Milchkristalle GmbH, η οποία άρχισε το άρμεγμα από τις δυο μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι βρήκε τρόπο να βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ενός στους τρεις καταναλωτές της που πάσχουν από βαριά ή ελαφρύτερη αϋπνία. Το προϊόν της θα πωλείται στα φαρμακεία, μαζί με γάλα σκόνη της ίδιας σύστασης που θα μπορεί να προστίθεται σε άλλα προϊόντα που καταναλώνονται πριν τον ύπνο, όπως γιαούρτι κλπ.

«Οι συνθήκες για τις αγελάδες πρέπει να είναι απολύτως σωστές ? φως την ημέρα και πολύ ελάχιστος φωτισμός την νύχτα» δηλώνει ο μάνατζερ της εταιρίας, Τόνι Γκνάν. Οι προσπάθειες να αρμέξουμε γάλα από ? ζαλισμένες αγελάδες είχε σαν αποτέλεσμα χαμηλά επίπεδα μελατονίνης, προσθέτει. «Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε όταν ? λούσαμε τις αγελάδες με ζεστό, απαλό φως που τις ηρεμεί»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ