Χρ. Κιτσίδης: Με οδηγό το έργο μας παλεύουμε για το νέο δήμο Τυρνάβου

Σε έναν απολογισμό του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής στο δήμο Τυρνάβου, αλλά και στην παρουσίαση θέσεων και προτάσεων για τη νέα τετραετία στον νέο διευρυμένο δήμο προχώρησε χθες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του  εκλογικού κέντρου της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Χρ. Κιτσίδης μιλώντας σε  ένα πυκνό ακροατήριο…

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός θα κερδίσει τις εκλογές, αφού στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο νέο δύσκολο περιβάλλον που δημιουργεί ο Καλλικράτης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την οικονομική της επιλογή που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες.

Αμέσως μετά επιχείρησε έναν απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής στον Τύρναβο, υποστηρίζοντας ότι αμέσως μετά την εκλογή της η δημοτική αρχή ανέλαβε μια τιτάνια προσπάθεια να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου περικόπτοντας τις περιττές δαπάνες.

«Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας δεν επιβάλλαμε  καμιά αύξηση σε τέλη, φόρους, τιμολόγια ύδρευσης, τροφεία, τέλη χρήσης πλατειών και πεζοδρομίων, προστατεύοντας έτσι το εισόδημα των δημοτών μας.

Και παρά την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίσαμε, δεν επιβάλλαμε κανένα φόρο, ούτε εισπράξαμε το τέλος 2% από τους επαγγελματίες.

Ταυτόχρονα εργασθήκαμε με επιμονή, υπομονή και στόχευση για να οργανώσουμε διοικητικά τις υπηρεσίες του Δήμου και το καταφέραμε.

Για να μπορούμε σήμερα να υπερηφανευόμαστε ότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑΤ διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια, δηλαδή είναι σε θέση να υλοποιήσουν έργα του ΕΣΠΑ. Κάτι που λίγοι σήμερα Δήμοι στη χώρα μας διαθέτουν».

Ο κ. Κιτσίδης υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή ανέλαβε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του δήμου με τη σοβαρότητα που ταιριάζει στην ιστορία του, με την πολιτική λειτουργία των οργάνων άσκησης διοίκησης, με την συμμετοχή των παρατάξεων χωρίς αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις.

«Έτσι υπηρετούμε την διαφάνεια και τον έλεγχο και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Το ίδιο υπερήφανοι πρέπει να νοιώθετε και εσείς, γιατί στη βαριά από σκάνδαλα ατμόσφαιρα που σκεπάζει την πατρίδα μας εμείς μπορούμε να απαντήσουμε στην προσπάθεια που γίνεται για συλλογική ενοχή. Όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ούτε καν μοιάζουμε κ. Πάγκαλε», υπογράμμισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κοινωνική πολιτική του δήμου, τονίζοντας:

«Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, εκτός από την προστασία του εισοδήματος, φροντίζουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας με την φροντίδα των παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους.

Η δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου μας έδωσε την δυνατότητα να προσφέρουμε σε μηνιαία βάση, τρόφιμα και είδη οικιακής χρησιμότητας σε αναξιοπαθούντες δημότες μας, με την απαιτούμενη διακριτικότητα.

Θα πρέπει να σταθώ όμως και στο σχολείο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Ήδη βρίσκεται στον 3ο χρόνο λειτουργίας του. Είμαστε υπερήφανοι και γι’ αυτή τη δομή γιατί το σχολείο αυτό είναι το μοναδικό που λειτουργεί δήμος στην Ελλάδα. Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίστηκε  από το Υπουργεί Παιδείας και έτυχε παγκόσμιας διάκρισης στο Λονδίνο για την πρωτοποριακή του μέθοδο.

Ιδιαίτερη φροντίδα υπήρξε και για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ως αναγνώριση της πολύμορφης και πολύχρονης προσφοράς τους».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο κ. Κιτσίδης ανέφερε και τους αγώνες που έγιναν για να αποκτήσει ο δήμος μόνιμο προσωπικό, και κατήγγειλε όργιο υποσχέσεων για βολέματα και για πελατειακές σχέσεις.

Αναφερόμενος στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει γίνει, ενώ αποστομωτική απάντηση έδωσε σε όλους όσους επιχειρούν να υποβαθμίσουν το έργο της δημοτικής αρχής.

«Χωρίς να υποβαθμίζω τη συνέχεια της δημοτικής αρχής, κάτι βέβαια που αφορά και τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, το έργο που έχει παραχθεί από την άποψη του μεγέθους, της ποιότητας και της ωφέλειας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και μάλιστα σε συνθήκες λειψής χρηματοδότησης λόγω του μνημονίου, σε μια Δημοτική περίοδο όπου το Γ’ ΚΠΣ τελείωνε, το ΕΣΠΑ ουσιαστικά δεν ενεργοποιήθηκε ακόμα και το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ακυρώθηκε από το καλοκαίρι του 2009.

Σ’ αυτές λοιπόν τις δύσκολες συνθήκες έχει παραχθεί ένα έργο αξίας πάνω από 10.000.000,00€ σε Δήμο και ΔΕΥΑΤ.

Έχουν συνταχθεί μελέτες για έργα προϋπολογισμού 4.000.000,00€ καθώς επίσης έχουν ενταχθεί έργα 5.500.000,00€ (βιολογικός καθαρισμός Αργυροπουλίου) για την επόμενη περίοδο.

Θα αποφύγω τον πειρασμό να παραθέσω λεπτομερή κατάλογο των έργων και των προϋπολογισμών που στοιχειοθετούν τα παραπάνω.

Θα θυμίσω μόνο ενδεικτικά,

Το έργο της Λίμνης Αργυροπουλίου

Την ανάπλαση της Βρύσης Τυρνάβου

Την κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου

Την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των διαδημοτικών σφαγείων

Τους περιφερειακούς αγωγούς της ΔΕΥΑΤ

Την ανάπλαση περιοχής των τσιγγάνων

Αλλά επειδή οι αντίπαλοί μας με διάφορες κάθε φορά προφάσεις αποφεύγουν την αντιπαράθεση σε κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις, από το βήμα αυτό απόψε τους πετάμε το γάντι.

Αν έχουν το πολιτικό θάρρος ας αντιπαραθέσουν τα έργα που υλοποίησαν στα δικά μας. Όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεσή τους από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας», υποστήριξε ο κ. Κιτσίδης.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διεκδινήσεις του δήμου κατά τη διάρεια των τελευταίων 3,5 χρόνων, απαντώντας σε όσους θέλουν να λέγονται εραστές της πολιτικής.

«Κάποιοι, χωρίς αιδώ μας κατατάσσουν στους επαγγελματίες του είδους και μας κατηγορούν πως η περίοδος της δημοτικής μας θητείας χαρακτηρίστηκε από μια διαχειριστική λογική. Δηλαδή δεν υπήρξαμε διεκδικητικοί.

Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς του επαγγελματία πολιτικού ως ανάξιο να απαντηθεί. Εξ’ άλλου και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο τον χαρακτηρισμό «κουρασμένοι επαγγελματίες» χρησιμοποίησαν.

Ερωτώ όμως,

Είναι διαχειριστική λογική η σύγκρουση με την περιφέρεια για να μην χαθούν τα νερά του Δαμασίου;

Είναι διαχειριστική λογική οι μάχες για να μην κλείσει η ΔΕΗ στον Τύρναβο και οι καταλήψεις των γραφείων της στη Λάρισα;

Είναι διαχειριστική λογική η διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων της αυτοδιοίκησης, που οι δικές τους παρατάξεις απεμπόλησαν;

Ή είναι διαχειριστική λογική η συμπόρευσή μας με τους αγώνες των φορέων της αγροτιάς, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των συμβασιούχων;

Είναι διαχειριστική λογική η εναντίωσή μας στην προοπτική εξόρυξης του λιγνίτη;

Και που ήταν όλοι αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν όταν οι δημότες τους χρειαζόταν στο πλάι τους;» σημείωσε με νόημα ο κ. Κιτσίδης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο κ. Κιτσίδης στάθηκε ιδιαίτερα και στο ρόλο που έπαιξε η παράταξη στο δήμο Αμπελώνα με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της από τη θέση της αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει  επεξεργαστεί ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων για την επίλυση και όχι για τη διαπίστωση των προβλημάτων.

«Ο συνδυασμός θα παρουσιάσει αναλυτικά στο επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές ένα πρόγραμμα που θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική για το διευρυμένο Δήμο, με ταυτόχρονη προστασία του εισοδήματος και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.

Για την υλοποίησή του πρέπει να εργασθούν άνθρωποι με ήθος, ικανότητες, εμπειρία, στα θέματα της διοίκησης, με καθημερινή παρουσία και προσφορά στις συνδικαλιστικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες του τόπου μας.

Δημιουργήσαμε λοιπόν το συνδυασμό μας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που αποτελείται από άτομα που τους συνδέει η αγάπη για τον τόπο, με μοναδικό κριτήριο τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά και την αγωνιστικότητα», υποστήριξε, καλώντας τους δημότες “να δώσουν τη μάχη με αποφασιστικότητα έτσι ώστε με τη νίκη στις εκλογές ης 7ης Νοεμβρίου να γίνει ο διευρυμένος Δήμος Τυρνάβου αντάξιος της ιστορίας του, αντάξιος του μόχθου και της κοινωνικής προσφοράς των κατοίκων του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ