Καταβολή αναδρομικών, 176€, σε εκπαιδευτικούς

Οι Κασσάνδρες  που προεξοφλούσαν  την αποτυχία των προσπαθειών μας, διαψεύστηκαν. Σήμερα, οι πρώτοι 17 συνάδελφοι από το 4ο Δημ. Σχολείο  Πολίχνης, που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, εισέπραξαν τα αναδρομικά των 176€, ποσό 8.500€ περίπου ο καθένας, το οποίο κατατέθηκε στον τραπεζικό τους λογαριασμό μαζί με τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου.

Για την ενημέρωσή σας αναφέρω ότι στις αρχές του 2006 το Δ. Σ.  του συλλόγου  Π.Ε.  «Αριστοτέλης»  Θεσσαλονίκης αποφάσισε παμψηφεί, μετά από δική μου πρόταση,  να  αναλάβει την πρωτοβουλία για ομαδικές προσφυγές για τα 176€. Το παράδειγμά  του ακολούθησαν και άλλοι σύλλογοι, με αποτέλεσμα η δικαστική διεκδίκηση  των 176€ να γενικευτεί. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι πάγια απαίτησή μας είναι τα αναδρομικά να δοθούν σ΄ όλους που τα δικαιούνται, άσχετα αν έχουν προσφύγει ή όχι στη δικαιοσύνη.  

 Η επιτυχία αυτή συνάδελφοι,  οφείλεται καθαρά  στους εκλεγμένους εκπροσώπους  του κλάδου. Τα συνδικαλιστικά όργανα  απέδειξαν, για μια  ακόμη φορά ότι διεκδικούν με στρατηγικές που προσαρμόζονται  ανάλογα με αυτό που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μπροστά μας, στο αμέσως επόμενο διάστημα, έχουμε τη συζήτηση και στη   συνέχεια, την υλοποίηση του ενιαίου μισθολογίου,  ενός παγίου αιτήματος του κλάδου εδώ και δεκαετίες. Πιστεύω ακράδαντα ότι και σ΄ αυτή την πρόκληση το συνδικαλιστικό κίνημα έχει έναν πρωτεύοντα ρόλο να διαδραματίσει και με τη συμβολή του οι αδικίες  τόσων χρόνων θα αρθούν. Είναι καιρός πια να πάψουν οι εκπαιδευτικοί να είναι οι  «φτωχοί  συγγενείς» του Δημοσίου τομέα.

Τσιόγκας Δημήτρης

Συντονιστής ΠΑΣΚ Π.Ε.  Νομού Θεσσαλονίκης”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ