Κέρδισαν 11.300.000 δολάρια και τα χάρισαν σε δωρεές

Κέρδισαν στο λαχείο 11.300.000 δολάρια και έδωσαν ολόκληρο σχεδόν το ποσό σε δωρεές. Ο λόγος για ένα ζευγάρι συνταξιούχων από τον Καναδά που εκτιμά ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. «Ότι δεν είχες από πριν δεν σου λείπει” είπε η 78χρονη Βιολέτα Λαρτζ, ενώ ο σύζυγός της πρόσθεσε:«Τα χρήματα που κερδίσαμε δεν έχουν αξία. Έχουμε ο ένας τον άλλο»…

Η 78χρονη γυναίκα υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου όταν αυτή και ο σύζυγός της συνειδητοποίησαν ότι είχαν κερδίσει μια αμύθητη περιουσία στο Τζακπότ. Όπως μάλιστα είπαν τα χρήματα τους προκαλούσαν «πονοκέφαλο» και γι’ αυτό προτίμησαν να τα διαθέσουν για την ανακούφιση ατόμων που τα είχαν πραγματικά ανάγκη.

Αρχικά αποφάσισαν να αναλάβουν τη συντήρηση άπορης οικογένειας ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δωρεές σε μια σειρά ιδρυμάτων και οργανώσεων.  Ο πυροσβεστικός σταθμό της περιοχής, εκκλησίες, ο Ερυθρός Σταυρός, νοσοκομεία και οργανώσεις για την καταπολέμηση του Καρκίνου, του Διαβήτη και του Αλζχάιμερ είναι μερικά μόνο από τα ιδρύματα  που περιλαμβάνονται στη λίστα των ευεργετηθέντων από το ζευγάρι.

«Δεν έχουμε ξοδέψει ούτε ένα σεντ για προσωπική μας ευχαρίστηση. Περιμένω να ανακτήσω την υγεία μου για να  μπορέσω να κάνω το οτιδήποτε. Ούτως ή άλλως δεν ταξιδεύουμε. Ζούμε στη χώρα μας και είμαστε υπερήφανοι γι ‘αυτό. Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε την υγεία ούτε την ευτυχία» καταλήγουν.

Πηγή:ethnos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com