Αντιρατσιστική Λάρισας: Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη νεολαία

Για προσπάθεια τρομοκράτησης της ελληνικής νεολαίας, κατηγορεί την κυβέρνηση και γενικά τον κρατικό μηχανισμό η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, με αφορμή τη δίκη νεαρών που συμμετείχαν στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. Η δίκη θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στη Λάρισα. Στην ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής αναφέρονται τα εξής:

«Αυτές τις μέρες γράφονται καινούργιες πράξεις στο θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας.

Κράτος, δικαστικές αρχές, όργανα καταστολής ενάντια στην ίδια την κοινωνία, ενάντια στα ίδια τα παιδιά της.

Η δίκη στις 9 Δεκέμβρη των ανηλίκων, που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβρη του 2008, με την παράλογη και καταχρηστική εφαρμογή του τρομονόμου.

Η δίκη στις 1 Δεκέμβρη των τεσσάρων νέων/φοιτητών, που συνελήφθησαν στη στάση του λεωφορείου των ΤΕΙ, ως ύποπτοι λόγω εμφάνισης,  με «ακράδαντο» στοιχείο ενοχής το ότι ήταν κοντά στη λαϊκή, όπου είχαν μοιραστεί τα τρόφιμα, μετά την απαλλοτρίωση σούπερ μαρκετ της Λάρισας, στις 11/2/2009. Για τους νέους αυτούς η κατηγορία είναι  «ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία»,  που μόνο σε ληστές αποδίδεται.

Συμμορία λοιπόν οι νεαροί «Ρομπέν των φτωχών» όπως πολύ εύστοχα τους ονόμασαν τα ΜΜΕ, κακουργηματικές οι πράξεις τους, αθώα τα μεγάλα τραστ, οι πολυεθνικές ή εθνικές εταιρείες που αυθαίρετα, όπως ομολογούν και οι ιθύνοντες, συμφωνούν τις τιμές και ανατιμούν τα αγαθά.

Πέρα από το ότι καμία ενοχή δεν αποδεικνύεται, επιπλέον η ευτελής αξία των αγαθών δεν δικαιολογεί κακουργήματα και είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο το κατάστημα απέσυρε την μήνυση. Αλλά σ’ αυτό το τόπο «παραγράφονται» μόνο τα μεγάλα εγκλήματα ληστείας και σφετερισμού δημόσιου χρήματος

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση μιας επιχείρησης που ξεκίνησε από τον Δεκέμβρη του 2008 και φέρει τον κωδικό: «Τρομοκρατήστε την νεολαία»

Γιατί μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είναι αυτή που αντιστέκεται, γιαυτό στοχοποιείται με τον πιο παράλογο και καταχρηστικό τρόπο, πρώτα απ’ όλα το πιο δυναμικό της κομμάτι.

Ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αρχές την κοινωνική αντίδραση σε κάθε της μορφή, ακόμα και όταν πρόκειται για συμβολικές πράξεις που φαινομενικά είναι ακίνδυνες, αναδεικνύει τον δικό τους φόβο.

Φόβο για τις κοινωνικές εκρήξεις  που θα έρθουν, όταν πλέον η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου (1.000.000 άνεργοι προβλέπονται τον επόμενο χρόνο), δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες της.

Γιατί η συνεχής εξαθλίωση, η στυγνή εκμετάλλευση, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, οι κραυγαλέες ανισότητες που δημιουργούνται από την απληστία του κεφαλαίου, θα γεννήσουν κι άλλες μορφές διαμαρτυρίας που αν μη τι άλλο, αποτελούν μια φυσική αντίδραση των ανθρώπων να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη διατροφή, στην εργασία, τη στέγη, την υγεία, τη μόρφωση κτλ.

Και αυτές οι διαμαρτυρίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, ανοίγοντας τις φυλακές

Εμείς, ως συνέλευση της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας:

  • Απαιτούμε την αθώωση των νεαρών που δικάζονται.

  • Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των διωκτικών αρχών να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή κοινωνικής δράσης.

  • Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια κοινωνικής χειραφέτησης των αδυνάτων ενάντια σε ένα σύστημα που φτιάχτηκε με σκοπό να απαλλοτριώσει τις ζωές μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ