Κ. Αγοραστός: Δωρεάν e- mail υπόσχεται στους ανέργους ο Απ. Παπατόλιας!

«Με δωρεάν … e- mail στους ανέργους προτίθεται να αντιμετωπίσει την ανεργία ο κ. Παπατόλιας, όπως αναφέρεται στη σελίδα 53 του πολυδιαφημισμένου από τον ίδιο και τους συνεργάτες του «προγράμματός» του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ενωτικός συνδυασμός «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής και υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Κώστα Αγοραστό.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στο ίδιο «πρόγραμμα» και στη σελίδα 62 ο κ. Παπατόλιας υπόσχεται σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλίας με το… Δυρράχιο της Αλβανίας, την ώρα που η κυβέρνησή του στο πλαίσιο του Μνημονίου προχωρεί:

-στην περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ,

-την κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων για φοιτητές, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους»

– τη σημαντική αύξηση των εισιτηρίων για όλους τους Έλληνες,

-τη μεγάλη μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων του ΟΣΕ.

Μόνο αυτά τα δύο παραδείγματα είναι αρκετά για να αντιληφθούν οι Θεσσαλοί ότι ο κ. Παπατόλιας όχι μόνο δεν έχει πρόγραμμα για τον τόπο μας, αλλά αντίθετα, έχει συγκεκριμένη κρυφή ατζέντα στο πλαίσιο του Μνημονίου:

-την επιβολή νέων φόρων και εισφορών στους Θεσσαλούς,

-την κατάργηση υπηρεσιών του τομέα της κοινωνικής πρόνοιας,

-τις απολύσεις

-την υπονόμευση των αγώνων των Θεσσαλών.

Όσο  και  αν  ακούγεται  περίεργο  προτείνουμε  κάθε  Θεσσαλός  να  επιχειρήσει  να διαβάσει  αυτό  το  κείμενο που έχει χαρακτηριστεί ως «πρόγραμμα». Εφ’ όσον βεβαίως καταφέρει να βρει ποια είναι η πραγματική του έκδοση καθώς κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές. Ο κ. Παπατόλιας τη μία ημέρα ανακοινώνει πρόγραμμα 158 σελίδων, στη συνέχεια 162 σελίδων, μετά 134 σελίδων και ταυτόχρονα στο internet έχει αναρτήσει 104 σελίδες.

Με δυο λόγια το αποκαλούμενο «πρόγραμμα» του κ. Παπατόλια αποτελεί  συρραφή  κειμένων  κοινοτικών  εκδόσεων  που  μοιράζονται  από  τα Κέντρα Ενημέρωσης (info centers) στους μαθητές Γυμνασίων με  ολίγη  από  κείμενα ουτοπιστικών  αναζητήσεων   της  δεκαετίας  του  90  και  αποσπάσματα  από  αναπτυξιακές  μελέτες  εποχής  ΜΟΠ,  γραμμένο  σε  μια  όχι  απλώς  ξύλινη  αλλά  ατσάλινη  γλώσσα…

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο κ. Παπατόλιας μπορεί να μην καταθέτει καμιά καινοτόμο πρόταση (αλήθεια ποιον προσπαθεί να ξεγελάσει χαρακτηρίζοντας καινοτόμες τις αυτονόητες προτάσεις όπως «η ανάπτυξη της βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εμπορίου, τουρισμού και ο συντονισμός  της  δράσης  των  φορέων  των  4  Νομών»;), προτείνει τη σύσταση δεκάδων συμβουλίων, επιτροπών και φορέων.

Για όλα αυτά τα συμβούλια και τις επιτροπές δεν  υπάρχει  η παραμικρή αναφορά  στο  αντικείμενό τους,  τη  στελέχωση,  τη  διοικητική  διάρθρωση,  τη  σχέση  με  την  διοίκηση,  τον  τρόπο λειτουργίας και κυρίως το  κόστος  λειτουργίας. Σε μια εποχή που περικόπτονται οι συντάξεις των 500 ευρώ, είναι τουλάχιστον πρόκληση να συστήνονται δεκάδες επιτροπές και συμβούλια με σκόπιμα ασαφές κόστος λειτουργίας.

Η  απόλυτη  κορύφωση  του  «προγράμματος  Παπατόλια»  έρχεται  στη  σελίδα  64  όπου ο ίδιος κάνει  αυστηρές  συστάσεις  στον…  εαυτό του.

Αντιγράφουμε: «Η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου του Βόλου και η σύνδεσή του με το οδικό κύκλωμα του Πηλίου, η ανασύσταση της λίμνηςΚάρλας και η κατασκευή του κωπηλατοδρομίου, η προώθηση των έργων στο 4o μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και στο μοναδικό αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας στη Νέα Αγχίαλο, είναι παρεμβάσεις καθοριστικές για το μέλλον του τόπου, που υλοποιούνται με το «σταγονόμετρο» την τελευταία 8ετία».

Αλήθεια, ποιος είναι ο νομάρχης Μαγνησίας που υλοποιεί με το «σταγονόμετρο» τα έργα στο νομό του την τελευταία 4ετία;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ