Π. Κουρσούμη: Θα δώσουμε μαζικά μήνυμα αλλαγής στο δήμο Λάρισας

Κάλεσμα στους πολίτες του δήμου Λαρισαίων να ψηφίσουν μαζικά το συνδυασμό του Γ. Σάπκα την Κυριακή απηύθυνε χθες με δήλωσή της η απερχόμενη δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 κ. Πόπη Κουρσούμη. Στη δήλωσή της για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, η κ. Κουρσούμη αναφέρει:

«Οι επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής έχουν ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της πόλης μας. Η νέα δημοτική αρχή που θα εκλέξουμε θα διοικήσει τον νέο δήμο της Λάρισας που προέκυψε με την εφαρμογή του νόμου γνωστό ως Καλλικράτη. Οι μεταρρυθμίσεις που επιφέρει ο Καλλικράτης στην διοικητική δομή του κράτους, αποτελούσαν χρόνιο αίτημα των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και τώρα είναι μια πραγματικότητα. Ατυχώς η προεκλογική συζήτηση για τις τομές που φέρνει ο Καλλικράτης, τα ενδεχόμενα κενά και τις αδυναμίες του και κυρίως για το τι και ποιες αλλαγές θα φέρει στην καθημερινότητα των πολιτών, πέρασε σε δεύτερη μοίρα μιας και προτάχτηκε η αντιπαράθεση για κεντρικά πολιτικά ζητήματα, πράγμα φυσικό επακόλουθο της πρωτόγνωρης, δύσκολης οικονομικής και όχι μόνο περιόδου που βιώνει η χώρα μας.

Αυτή την Κυριακή όμως θα εκλέξουμε την δημοτική αρχή για τα επόμενα δύσκολα και κρίσιμα τέσσερα χρόνια. Την πόλη μας διοικεί η ίδια δημοτική αρχή εδώ και δώδεκα χρόνια. Έχει την δική της προσφορά στην πόλη. Παρουσίασε κάποιο έργο ασφαλώς. Όμως απέτυχε να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει, να παρακινήσει σε μια κοινή πορεία όλες τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης, κατά την προσωπική μας γνώμη γιατί κατά βάθος δεν το ήθελε και διακατέχεται από μια πολιτική φιλοσοφία που δεν ενθαρρύνει την συμμετοχή των ανθρώπων στα κοινά. Αν την επανεκλέξουμε θα έχουμε μια από τα ίδια. Αξίζει να αλλάξουμε πορεία.

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Σάπκα επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Θεωρεί τη συμμετοχή κινητήρια δύναμη και απαραίτητο στοιχείο για να επιτυγχάνει μια πόλη διαρκώς όλο και ψηλότερους στόχους, βελτιώνοντας τη ζωή των ανθρώπων που ζουν σ’ αυτή. Πραγματικά η όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών στα κοινά και την λήψη των αποφάσεων αποτελεί εγγύηση για να αποφεύγονται λάθη και κινητήρια δύναμη για να επιτυγχάνονται υψηλοί στόχοι.

Την Κυριακή μεθαύριο με την ψήφο μας θα καθορίσουμε πώς θα πορευτούμε ως πόλη τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αν δεν πάρουμε ενεργά μέρος και αν δεν παρακινήσουμε και άλλους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν για μας. Και επειδή δεν θέλουμε να αφήσουμε σε άλλους το αύριο της ζωής μας σας καλώ όλες και όλους με τη μαζική συμμετοχή σας στην κάλπη να δώσετε το μήνυμα της αλλαγής στο δήμο μας. Στο χέρι μας είναι να πάρουμε τις τύχες της πόλης στα χέρια μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ