«Ιδιώτες στο μηχανισμό σημαίνει χρεοκοπία»

Η επιμονή της Γερμανίας να ενταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας σε έναν ενδεχόμενο μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρέους σπρώχνει τις οικονομίες κρατών όπως η Πορτογαλία και η Ολλανδία στη χρεοκοπία, υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι…

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η στάση του Βερολίνου είναι υπεύθυνη για τις πιέσεις που δέχονται τα ομόλογα των περιφερειακών οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Μπορεί να ‘σπάσει πλάτες’, μπορεί να οδηγήσει οικονομίες προς τη χρεοκοπία”, είπε. Οι αγορές ανέβασαν τα σπρέντ, σαν να επιδιώκουν να επιβεβαιώσουν μια “αυτοεκπληρούμενη προφητεία” για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ανέφερε.

Ζήτησε από την Ε.Ε. να υιοθετήσει περισσότερο επιθετική πολιτική, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο και νέας κρίσης. “Ο,τι και να κάνει η πολιτική οι αγορές κινούνται πιο γρήγορα και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση δράση σε επίπεδο Ε.Ε“. Καταλόγισε, δε, στις ευρωπαϊκές ηγεσίες αδυναμία κατανόησης για το ότι μπορούν και πρέπει  να αλλάξουν τα πράγματα και να αποφύγουν μία νέα κρίση.

Πηγή: enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ