Β. Εξαρχος: Πριν τα Χριστούγεννα οι περισσότερες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Θάνο Καπρέλη και τον Αντιπρόεδρο κ. Μόσχο Κορασίδη συναντήθηκε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Έξαρχος. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών των ενισχύσεων για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για την επόμενη χρονιά καθώς και η περαιτέρω αποκέντρωση των διαδικασιών μέσω της ενίσχυσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι αγρότες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση οι εκκρεμότητες πληρωμών Ενιαίας Ενίσχυσης ετών 2006,2007,2008 καθώς και 2009 θα πραγματοποιηθούν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων (περίπου 15 εκατ. ευρώ). Οι πληρωμές του υπολοίπου 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης πριν τα Χριστούγεννα και οι πληρωμές του υπολοίπου της εξισωτικής αποζημίωσης και των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2009 μέχρι το τέλος του έτους. Οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων βάμβακος και ντομάτας θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Φεβρουαρίου του 2011.

Η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2010 θα πραγματοποιηθεί το Μάιο και Ιούνιο του 2011 έτσι ώστε να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να αγοράζουν έγκαιρα και πιο φθηνά τις ζωοτροφές απευθείας από τους αγρότες.

Μετά την συνάντηση ο κ.Έξαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης η έγκαιρη και χωρίς προβλήματα καταβολή των ενισχύσεων στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους έχει πολύ μεγάλη σημασία τόσο για την δική τους οικονομική στήριξη όσο και για την  στήριξη της τοπικής αγοράς. Φαίνεται ότι από την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ υπάρχει ένα ολοκληρωμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για όλες τις πληρωμές και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των σχετικών δεσμεύσεων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ