Το 2012 έτοιμες οι παρακάμψεις Γερακαρίου – Ομολίου

Τον Φεβρουάριο του 2012 αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράκαμψη Γερακαρίου και δύο μήνες αργότερα η παράκαμψη Ομολίου. Η πρόοδος στα έργα βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων διαπίστωσε σήμερα ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε τα εργοτάξια… μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Λυτροκάπη  και μηχανικούς της Διεύθυνσης.

«Κεντρικός στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να ανταποκριθεί στην αξίωση της κοινωνίας της Θεσσαλίας για ποιοτικά έργα που να ολοκληρώνονται γρήγορα και να αποδίδονται προς χρήση στο κοινωνικό σύνολο», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Η βελτίωση του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας ώστε οι Θεσσαλοί να ταξιδεύουν γρήγορα και με ασφάλεια αποτελεί κεντρική μας προτεραιότητα, πολύ περισσότερο όταν τα οφέλη από τέτοιες παρεμβάσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και τη γρηγορότερη μεταφορά των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στις αγορές».

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ

Η παράκαμψη Γερακαρίου έχει μήκος σχεδόν τρία χιλιόμετρα και ο νέος δρόμος προβλέπεται να έχει πλάτος 10 μέτρων με έρεισμα 1,5 μ. εκατέρωθεν της οδού και επενδεδυμένη τάφρο. Παράλληλα, προβλέπεται να διαπλατυνθεί υπάρχον οδικό τμήμα, να κατασκευασθεί ανισόπεδος κόμβος και να τοποθετηθούν σήμανση και στηθαία ασφαλείας. Για το έργο έχει υπογραφεί σύμβαση 2,2 εκατ. ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΜΟΛΙΟΥ

Εντός χρονοδιαγραμμάτων βρίσκεται και η παράκαμψη Ομολίου, που έχει μήκος 2,6 χλμ. Για το έργο έχει υπογραφεί σύμβαση 2,4 εκατ. ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία.

Το έργο αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφοριακής ικανότητας στον παραλιακό δρόμο (από διασταύρωση Τεμπών έως όρια Μαγνησίας) και πιο συγκεκριμένα από το Ομόλιο (μέσω της παράκαμψης )και την Καρίτσα (μέσω της παράκαμψης) και μέσω της Κουτσουπιάς προς Παλιουριά-Βελίκα-Αγιόκαμπο-Ρακοπόταμο-Σκλήθρο.

Ακόμη αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της επικινδυνότητας και την ενδυνάμωση της ανάπτυξης της περιοχής στους τομείς του τουρισμού (εναλλακτικός τουρισμός, σπορ βουνού και θάλασσας) τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Επιπρόσθετα, καθίσταται πιο εύκολη η σύνδεση Κισσάβου με τον Όλυμπο, δηλαδή δύο περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ