Αγώνας για φθηνό εισιτήριο και κατάργηση διοδίων

Παρεμβάσεις πραγματοποίησε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ν. Λάρισας και οι δυνάμεις που την συγκροτούν (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ) για  δωρεάν Συγκοινωνίες που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

Στα πλαίσια των πολύμορφων σημερινών  κινητοποιήσεων η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα διαδήλωσε από το πρωί ενάντια στις τσουχτερές αυξήσεις των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ . Καταγγέλλοντας το χαράτσι που επιβάλλεται στις λαϊκές οικογένειες, προχώρησαν στη  συμβολική κατάληψη των εκδοτηρίων. Παραμένοντας εκεί , περίπου για δύο ώρες συζήτησαν με τους επιβάτες για την επιτακτική ανάγκη να δώσει ο λαός ισχυρή αγωνιστική απάντηση στον καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων.

Ενώ προηγούμενα οι νέοι του ΜΑΣ πραγματοποίησαν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε λεωφορεία που μετέφεραν σπουδαστές στο ΤΕΙ και στο ΕΠΑΛ.

Συνεχίζοντας την δράση για δωρεάν μετακινήσεις για όλο το λαό και τους εργαζόμενους «άνοιξαν» τα διόδια στο σταθμό του Πυργετού  από τις  5:00 το απάγουμε ως της 8:00. Βροντοφωνάξαν συνθήματα για την κατάργηση τώρα όλων των διοδίων, των αυξήσεων των τιμών στα εισιτήρια, τη ΔΕΗ και τα καύσιμα.

Ταυτόχρονα με την δυναμική κινητοποίησή τους κατήγγειλαν, για μια ακόμα φορά, την παράδοση των οδικών αξόνων της χώρας στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και εταιρίες, στα μονοπώλια του κλάδου.

Τέλος απείφθηναν κάλεσμα ανυπακοής και αντεπίθεσης του λαού, ενάντια στην βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης, που με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιχειρεί την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό για να ποινικοποιήσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Καλώντας τους διερχόμενους οδηγούς να απαντήσουν οργανωμένα μέσα από τα ταξικά σωματεία  και την συμμετοχή τους στην απεργία  στις 23 Φλεβάρη και να πάρουν  μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  στις 10:30 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ