Οικολογική καταστροφή στη λίμνη Αργυροπουλίου

Ένας από τους πλέον ευαίσθητους υγροβιότοπους της περιοχής η λίμνη Αργυροπουλίου, κινδυνεύει με τεράστια οικολογική καταστροφή, αφού σκηνίτες Βούλγαροι Ρομ που έχουν κατασκηνώσει χωρίς άδεια κοντά στη λίμνη εφαρμόζοντας μια καταστροφική και απαγορευμένη τεχνική ψαρέματος απειλούν όλο το οικοσύστημα. Πιο συγκεκριμένα οι αλλοδαποί σκηνίτες, ρίχνουν στο νερό της λίμνης χλωρίνη με στόχο να θανατώσουν γριβάδια που είναι άφθονα στη λίμνη, προκαλώντας παράλληλα τεράστια ζημιά τόσο στο γόνο πέστροφας που έχει εντοπιστεί στα νερά της, όσο και στις καραβίδες που έκαναν την επανεμφάνισή τους στην περιοχή.

Οι αλλοδαποί δρουν μέχρι στιγμής ανεξέλεγκτα, αφού ούτε η δημοτική αρχή φρόντισε να τους απομακρύνει, ούτε φυσικά και η αστυνομία, με αποτέλεσμα να υπάρχει πέραν της οικολογικής καταστροφής να δημιουργηθεί ένας ακόμη οικισμός με παραπήγματα σε μια περιοχή φυσικού κάλλους.

Η δημοτική αρχή προς το παρόν αρκέστηκε στο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ η διοίκηση του Α.Τ. Τυρνάβου, επικαλούμενη το γεγονός ότι πρόκειται για πολίτες της Ε.Ε. ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

Την έντονη ενόχλησή του για την κατάσταση εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρ. Τσιτσιρίγγος, που χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να ψαρεύουν με καταστροφικές μεθόδους οι σκηνίτες και κάλεσε τη δημοτική αρχή να επέμβει άμεσα για να προστατέψει το οικοσύστημα αλλά και για να απομακρύνει τις σκηνές και τα παραπήγματα από την περιοχή της λίμνης και του Μάτι.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Εν τω μεταξύ σήμερα με πρωτοβουλία ομάδας δυτών της Λάρισας σε συνεργασία με το σύλλογο φίλων του περιβάλλοντος Αργυροπουλίου και κατοίκους του χωριού, θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν το βυθό της λίμνης από διάφορα μη ανακυκλώσιμα αντικείμενα. Φυσικά όμως μια τέτοια ενέργεια δεν είναι αρκετή όταν το οικοσύστημα δέχεται τέτοια βάναυση επίθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ