Η κοινωνία πρέπει να αντιταχθεί στην κυβέρνηση του μνημονίου

Ανακοίνωση της Π.Κ. του ΣΥΝ Τυρνάβου-Αμπελώνα

Η απόφαση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την άρνηση πληρωμής διοδίων με την τροπολογία Ρέππα την οποία και νομοθέτησε η βουλή των Ελλήνων, μας βρίσκει κάθετα απέναντι και δίπλα στο μεγάλο κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια που έχει αναπτυχθεί πανελλαδικά το τελευταίο διάστημα. Η απόφαση αυτή δείχνει ξεκάθαρα το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και λαού, ενός λαού που είναι εδώ και καιρό αντιμέτωπος με την διαρκώς αυξανόμενη ακρίβεια και ανεργία, αλλά και υπό την σκιά της εξαφάνισης κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής. Την ίδια στιγμή που τα πενιχρά εισοδήματά μας συρρικνώνονται όλο και περισσότερο, οι φόροι διαρκώς ανεβαίνουν και όλο και περισσότερο χρειάζεται να πληρώνουμε για την υγεία και την παιδεία των παιδιών μας, ο κος Ρέππας αδιαφορώντας παντελώς για την εκρηκτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, υπερασπίζεται με περίσσιο ζήλο τα συμφέροντα των παραχωρησιούχων εργολάβων φίλων του, βάζοντας αστυνομικούς που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό να φυλάνε τα συμφέροντα των εταιριών. Μάλιστα, αυτό γίνεται κατά προκλητική παραβίαση του Νόμου προκειμένου να ενταχθεί «κατεπειγόντως» στις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., αφού για να υπαχθεί μια παραβατική συμπεριφορά (πράξη ή παράλειψη) στις διατάξεις αυτές, πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και την εύρυθμη λειτουργία των οδών. Πράγμα που σαφώς και δεν συμβαίνει με την άρνηση πληρωμής εισιτηρίου! Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που στα πλυντήρια της Siemens ξεπλένονται ακόμα τα σκάνδαλα που ευθύνονται κατά πολύ μεγάλο μέρος για την κατάντια της χώρας μας και την άνευ όρων παράδοσή της στις επιταγές της τρόικας.

Καλούμε λοιπόν όλη την κοινωνία που πλήττεται από την πολιτική του Μνημονίου να αντιταχθεί σύσσωμη στην πολιτική της κυβέρνησης, αρνούμενη να πληρώσει τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές των διοδίων. Καλούμε τον λαό να υπερασπιστεί το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, αρνούμενος να ξαναπληρώσει για δρόμους οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλώς μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, των τελών στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου και της διαρκώς αυξανόμενης αύξησης στα καύσιμα. Καλούμε τέλος τα μέλη μας αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη να συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, προκειμένου όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση:

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ