ΝΑΥΑΓΙΟ: 20 χρόνια εν πλω στο τυρναβίτικο καρναβάλι

Από τις πιο παλιές καρναβαλικές ομάδες με διαρκή παρουσία επί 20 χρόνια, αλλά και με διαρκείς αναφορές σε χώρες και πολιτισμού είναι η ομάδα που έστησε το καφε Ναυάγιο κυριαρχώντας στο τυρναβίτικο καρναβάλι.

Ξεκίνησε το 1992 ταξιδεύοντας στην Ταϊτή, συνέχισε με τους Ινδιάνους και επέστρεψε στην Αρχαία Ελλάδα με αναφορά στη διονυσιακή λατρεία και όχι μόνο. Στη συνέχεια πήγε στο διάστημα για να επιστρέψει και πάλι στη γη χορεύοντας ροκ εν ρολ.

Φυσικά το ταξίδι του συνεχίστηκε και έτσι πήγε αρχικά στο Βυζάντιο, από εκεί στη μακρινή Ινδία, στην Αίγυπτο, συνάντησε τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα, ταξίδεψε στη Βραζιλία χορεύοντας σάμπα, έφτασε στην Τυνησία με τους βεδουίνους, ενώ βρέθηκε και στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο.

Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη του Αλέξη Ζορμπά, ταξίδεψε για την Αγία Πετρούπολη για λευκές νύχτες. Από εκεί βρέθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας με τις μάγισσες, βρέθηκε στην Ανδαλουσία με τους τσιγγάνους της Σεβίλλης για να πιάσει λιμάνι με το καφέ Αμάν και να ταξιδέψει σε άλλες πολιτείες με Ντίσκο ’80, αλλά το σαπιοκάραβο το 2009 έπεσε σε ξέρα στα Μπαχανέικα του Τυρνάβου. Φυσικά το καράβι δεν έμεινε εκεί. Με πολύ κόπο ξεκόλλησε πηγαίνοντας στο Μεξικό. Φυσικά το ταξίδι συνεχίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η φετινή συμμετοχή είναι αναφορά στην αδιάκοπη 20ετή παρουσία της ομάδας στο καρναβάλι και έτσι καλούνται όσοι συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα να πάρουν μέρος με όποια στολή επιλέξουν αυτοί για να δώσουν το δικό τους τόνο στην παρέλαση.   

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ