Οχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και από τα Φάρσαλα

Αντιδράσεων… συνέχεια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων από τις τοπικές κοινωνίες και τους Συλλόγους Γονέων. Την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισς κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκε πολυμελής αντιπροσωπεία κατοίκων από τα Φάρσαλα,  συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρσάλων κ. Χρ. Καπετάνο, στην οποία συμμετείχαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Νταφόπουλος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Σταυρού κ. Δ. Κωντσαντάκης, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δ.Δ. Παλαιόμυλου κ. Γ. Μπουμπουλιάς και Δ.Δ. Σταυρού κ. Θ. Καραχρήστος.

Οι κάτοικοι μετέφεραν στην Αντιπεριφερειάρχη τη γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί   που επικρατεί στην περιοχή τους μετά την έντονη φημολογία για κλείσιμο σχολικών μονάδων σε Σταυρό, Κρήνη, Δίλοφο, Ναρθάκι, Παλαιόμυλο, Ασπρόγεια και Υπέρεια.

Όπως τόνισαν, η αναγκαστική μετακίνηση των μαθητών μόνο ταλαιπωρία θα προκαλέσει, επιβάλλοντας σε παιδιά μικρών ηλικιών να μετακινούνται καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και μάλιστα με καιρικές συνθήκες που κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ιδιαίτερα άσχημες στην περιοχή.

Η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι η Περιφέρεια συμμερίζεται το πρόβλημα των οικογενειών που ανησυχούν για το κλείσιμο των σχολείων και επανέλαβε ότι είναι αντίθετη στις καταργήσεις σχολείων όταν αυτές γίνονται με οικονομικά κι όχι με παιδαγωγικά κριτήρια, ενώ εκτενέστερα το θέμα θα συζητηθεί σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι εκπρόσωποι των σχολείων των Φαρσάλων ανέφεραν ότι είναι στις προθέσεις τους να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, δεδομένου ότι το θέμα των σχολείων είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ