Ψηφιακές Ιστορίες από τον Γιώργο Μεταξιώτη στο ΣΜΟΥΘ

Οι “Ψηφιακές Ιστορίες” είναι ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο διάρκειας 30 ωρών, στη διάρκεια του οποίου κάθε εκπαιδευτικός ή μαθητής που συμμετέχει μαθαίνει στη πράξη πως να δημιουργήσει μια μικρή ταινία 2-3 λεπτών. Το εργαστήριο περιέχει βιωματικές ασκήσεις… για τη συγγραφή μιας ιστορίας και τη δραματοποίησή της, καθώς και εκμάθηση τεχνικών και προγραμμάτων για ηχογράφηση, λήψη και επεξεργασία φωτογραφιών και ψηφιακό μοντάζ. Το τμήμα θα είναι ολιγομελή (6-10 άτομα) και απευθύνεται κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) σε θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς γλωσσικών μαθημάτων και εικαστικούς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική πρακτική τους.

Ο εκπαιδευτικός αυτός κύκλος θα ολοκληρωθεί σε δύο Σαββατοκύριακα (12-13 και 19-20 Μαρτίου) και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να υπάρχει προσωπικός φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop).

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Σ.Μου.Θ. (2410531778). Δήλωση συμμετοχής έως 9 Μαρτίου.

Βιογραφικό σημείωμα του Γιώργου Μεταξιώτη:

Σπουδές: Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ (τμήμα ΦΠΨ), μεταπτυχιακό τίτλο (MA) με αντικείμενο τη σημειολογία της φωτογραφίας, Υποψήφιος Διδάκτορας στη σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ με αντικείμενο τις νέες οπτικοακουστικές τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Απόφοιτος τμήματος σκηνοθεσίας στο διετές εργαστήριο του Δήμου Νεάπολης, συμμετείχε σε σεμινάρια θεάτρου για το συμμετοχικό θέατρο (με τον Brendon Burns), τις τεχνικές Forum Theatre και Joker (με τον Adrian Jackson), είναι μέλος του “Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση”. Εργάζεται ως φωτογράφος, σκηνοθέτης ντοκιμαντερ και θεάτρου, ενώ από το 2001 έχει ιδρύσει εταιρία παραγωγής εκπαιδευτικών ταινιών. Έχει εργαστεί επίσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολλών ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε ΜΚΟ και πανεπιστημιακά ιδρύματα, στη γραφιστική επεξεργασία και επιμέλεια εικονογράφησης σχολικών βιβλίων, στη παραγωγή ιστοσελίδων, τη περιβαλλοντική φωτογράφιση, και έχει μακροχρόνια διδακτική εμπειρία σχετική με τα αναφερόμενα αντικείμενα ενασχόλησης. Τον Σεπτέμβριο του 2010 συμμετείχε σαν εισηγητής media στις Θερινές Ακαδημίες R&R που διοργάνωσε το Σ.Μου.Θ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ