Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Ι.Σ.Λ. καταγγέλλει τον συντοπίτη και εκλεγμένο από τους πολίτες του Νομού μας Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ.Σαχινίδη για:

1. Την 12μηνη έως 15μηνη καθυστέρηση αποπληρωμής των συμβεβλημένων γιατρών με τον Ο.Π.Α.Δ. (Αλήθεια εσείς κ. Σαχινίδη, είστε απλήρωτος 15 μήνες;)

2. Την απαράδεκτη προσωπική του «κωλυσιεργία», προκειμένου να εκδοθεί από μέρους του η απαραίτητη εγκύκλιος, είτε η υπουργική απόφαση με την οποία θα μπορέσει η ΥΔΕ να πιστώσει τους γιατρούς για δαπάνες ενός μηνός από εγκεκριμένα επιτροπικά εντάλματα. Μήπως η Τρόικα σας «τραβάει» το αυτί και για τις δικές σας γραφειοκρατικές  ευθύνες  κ .Σαχινίδη, ή η ολιγωρία σας αυτή αποτελεί σκοπιμότητα και προαναγγέλλει γενικότερη στάση πληρωμών;

3. Την απαράδεκτη Υπουργική του απόφαση για τον ΟΠΑΔ (ΦΕΚ 146Β΄/10-2-2011) που συνυπογράφει με τον Υφυπουργό Υγείας κ.Τιμοσίδη, με την οποία τροποποιείται ο «κανονισμός παροχών του ΟΠΑΔ» και ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ  οι παρεχόμενες υπηρεσίες του, καθόσον:

α) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε ΜΗ συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ να συνταγογραφούν, και

β) ΔΕΝ αποζημιώνονται οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ για δαπάνες σε ΜΗ συμβεβλημένους  γιατρούς, εργαστήρια, κλινικές, νοσοκομεία, θεραπευτήρια, οδοντιατρεία κ.λ.π.

* ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ» ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

* ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ! 

* ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

* Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Θεωρούμε πως ήρθε πια η ώρα του ατομικού  καταλογισμού ευθυνών  κ. Σαχινίδη και πιστεύουμε πως οι πολίτες του Νομού μας θα είναι αλάνθαστοι στην απόδοσή τους, με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ