ΠΑΣΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Πρέπει να θεσπιστεί δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο

Την απαίτηση τους για ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο κινοποίησαν με επιστολή τους στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, μέλη της ΠΑΣΚ δημοσίου, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην διαβουλευτεί μόνο με την ΑΔΕΔΥ. Στην επιστολή της η ΠΑΣΚ Δ.Υ. αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες έντονη κινητικότητα  παρατηρείται σε πολλές ομοσπονδίες δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το νέο μισθολόγιο του δημοσίου. Η αντίφαση που αποδέχεται φανερά πλέον η κυβέρνηση , αφορά την ήδη διαπιστωμένη απόρριψη του αιτήματος για ‘’ενιαίο’’ νέο μισθολόγιο.

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που προανήγγειλε το υπουργείο οικονομικών για την σύνταξη του νέου και όχι ενιαίου μισθολογίου θα κληθεί η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να διαπραγματευθεί το μισθολόγιο .

Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στην ΑΔΕΔΥ, η οποία επί 20 χρόνια διαπραγματεύεται τα μισθολόγια, με τα γνωστά για μας αποτελέσματα . Προτείνουμε η πολιτεία να αφουγκραστεί τις θέσεις όλων των ομοσπονδιών και με γνώμονα το δίκαιο και ηθικό έναντι της κοινωνίας να συντάξει ένα αξιοκρατικό σύστημα μισθών , το οποίο θα έχει ως πυλώνες , σαφή , αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια κατάταξης.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς, υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να έχουν διαφορετικές αποδοχές, μέχρι και 2.000 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το υπουργείο που υπηρετούν. Στη λίστα αυτή, υπάλληλοι αρκετών υπουργείων   είναι από τους πιο κακοπληρωμένους αφού βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της μισθολογικής κλίμακας την οποία το ίδιο το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα και η οποία περιλαμβάνει 23 κλίμακες μισθών , ουσιαστικά δηλαδή 23 διαφορετικά μισθολόγια, όπου στην κορυφή φιγουράρουν τα ιστορικά ρετιρέ του αειμνήστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Η  ΠΑΣΚ δημοσίων υπαλλήλων ν. Λάρισας καλεί την κυβέρνηση και κυρίως την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των εργαζομένων , να  προχωρήσει στη σύνταξη ενός ενιαίου μισθολογίου το οποίο θα αμβλύνει τις αδικίες , θα αίρει τις χρόνιες στρεβλώσεις που προέκυψαν από επί μέρους συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι δήθεν παραγωγικών κλάδων οι οποίοι δυστυχώς ευθύνονται για αρκετές παραλείψεις της δημόσιας διοίκησης.

Πιστεύουμε πως εάν και εφόσον η κυβέρνηση θέλει και μπορεί να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο οφείλει το ενιαίο μισθολόγιο να είναι κοινωνικά δίκαιο , άμεσα εφαρμόσιμο ,  χωρίς το τέχνασμα της περιόδου ήπιας προσαρμογής , διότι η αδικημένη πλειοψηφία  κινούμαστε ήδη στα όρια της μη αξιοπρεπούς οικονομικά διαβίωσης , σε σχέση με άλλους οι οποίοι και αντέχουν οικονομικά και εκθέτουν το σύνολο των δημόσιων λειτουργών ασκώντας το υπηρεσιακό τους καθήκον εις βάρος του συνόλου της κοινωνίας , με γνώμονα τον προσωπικό τους πλουτισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ